De cijfers achter City: de neergaande spiraal doorbreken

Vrijdagavond wacht Almere City FC de moeilijke thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Een mooie mogelijkheid in een uitverkocht Yanmar Stadion om revanche te nemen op de 6-1 nederlaag tegen Sparta Rotterdam. Zoals iedere speelronde voorziet Remiqz ons van de nodige statistieken over het aanstaande duel. De cijfers laten zien dat het wederom een pittig duel wordt voor Almere City.

Head to Head
Jong Ajax is de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie en staat bekend als een lastige tegenstander voor Almere City FC: slechts één van de tien wedstrijden tegen Jong Ajax werd winnend afgesloten. Dit gebeurde op 4 maart 2016 toen Almere City FC met 2-1 wist te winnen. Ricardo Kip maakte destijds de openingsgoal, terwijl Damon Mirani destijds nog voor de tegenstander van vanavond uitkwam. In de afgelopen vijf onderlinge confrontaties stond Almere City FC, voorafgaand aan de wedstrijd met Jong Ajax, geen enkele keer boven de Amsterdammers op de ranglijst. Vanavond zijn de rollen dus voor het eerst omgedraaid: het elftal van trainer Michele Santoni staat momenteel drie punten voor op Jong Ajax.

Player to watch van Jong Ajax
Ajax wordt nationaal en internationaal geroemd om de jeugdopleiding en ook dit seizoen lopen er weer een aantal zeer talentvolle jongens in de beloften van Ajax rond. Ook zijn er enkele spelers bij Jong Ajax die al behoorlijk wat wedstrijden hebben gespeeld met de hoofdmacht. Eén van die spelers is Carel Eiting, die de eerste zeven eredivisiewedstrijden van dit seizoen mee speelde in de ploeg van Erik ten Hag. Na zijn blessure sluit hij vooralsnog aan bij Jong Ajax, waar hij het nodige ritme op zal doen. Met een score van 2387 is de Global Player Index van Carel Eiting zeer hoog: ook in de Eredivisie behoort hij hiermee immers tot de beste middenvelders.

Uitwedstrijden Jong Ajax
Net als de vorige wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wordt ook de wedstrijd tegen Jong Ajax wederom een lastige kluif. Echter is er ook hoop voor Almere City FC, Jong Ajax is dit seizoen in uitwedstrijden niet de succesvolle ploeg die zij op de Toekomst zijn. Van de negen uitduels die Jong Ajax speelde, werden er slechts twee gewonnen. In thuiswedstrijden wint Jong Ajax een stuk meer, zes van de acht duels werden gewonnen door de hoofdstedelingen.

Aan Almere City FC de taak om de negatieve spiraal definitief te doorbreken en de laatste periode voor de winterstop goed af te sluiten. Volgens de berekeningen van Remiqz heeft Almere City FC met 40% de meeste kans om te winnen, de kans op een gelijkspel is 25% en de kans dat Jong Ajax met een overwinning naar Amsterdam afreist is 30%. Aan de spelers om dit morgenavond op het veld waar te maken.

Analyse van Remiqz (https://www.remiqz.com/)

13 december 2018

Deel dit artikel: