Sparta uit: Eén voor Ally, Ally voor één!

Maak je op voor de bestorming van het Kasteel! Vrijdagavond gaat Almere City FC op bezoek bij Sparta Rotterdam. De traditieclub geldt als één van de topkandidaten voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Wederom een echte uitdaging dus voor de equipe van trainer Michele Santoni. De missie is echter duidelijk. Wanneer de degens worden gekruist met de kasteelheren, willen de Almeerders als winnaar uit de strijd komen.

Sparta kent een eerste seizoenshelft met ups en downs. De Rotterdammers boekten enkele overtuigende zeges, maar ontkomen – net als alle andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie – niet aan onverwachts puntenverlies. De laatste tijd worstelt de ploeg van trainer Henk Fraser met enige regelmaat om de punten in de wacht te slepen. Sterker nog, de laatste drie competitiewedstrijden werden niet gewonnen. Nadat NEC (1-1) en Jong PSV (0-0) de Rotterdammers op een gelijkspel hielden, ging het vorige week helemaal mis op bezoek bij Helmond Sport. De laagvlieger was met 3-0 te sterk.

De verwachting is dan ook dat Almere City FC een getergde opponent kan verwachten. Bovendien is Sparta in eigen huis ijzersterk. Zeven van de acht duels die de ploeg op het Kasteel speelde werden in winst omgezet. Alleen Jong PSV slaagde erin om met een punt te vetrekken uit de Havenstad.

Met Lars Veldwijk hebben de Rotterdammers één van de topschutters uit de Eerste Divisie in de gelederen. De spits, die eerder actief was bij clubs als Excelsior, PEC Zwolle en FC Groningen, heeft dit seizoen al dertien keer het net gevonden. Op de topscorerslijst hoeft hij dan ook alleen Mario Engels van Roda JC voor zich te dulden. Met Royston Drenthe beschikken de Spangenaren bovendien over een ervaren kracht, die zelfs nog het shirt van Real Madrid en het Nederlands elftal droeg.

Almere City FC aast erop om als eerste club dit seizoen met de volle buit uit Rotterdam te vertrekken. Trainer Michele Santoni haalt vertrouwen uit het spel dat zijn ploeg vooral in de tweede helft van het duel met Telstar (1-1) liet zien. ,,Als je ziet hoe we daar na de 1-0 achterstand hebben gereageerd, is dat heel positief”, vertelt de hoofdcoach. ,,Wanneer wij met een bepaalde beleving voetballen kunnen we iedereen verslaan. Dat hebben we in het begin van het seizoen bewezen. De laatste weken waren we ‘het’ een beetje kwijt, maar in het laatste kwartier van het duel met Telstar zag ik het weer terug. We gingen het duel aan, er werden acties gemaakt en kansen gecreëerd. Daar kunnen we mee verder richting Sparta.”

De wedstrijd tegen Sparta staat onder leiding van arbiter Martin van den Kerkhof. De heren Diks en Van Zuilen assisteren hem. De heer Gansner is de vierde official.

Ruiters gaan te paard naar het kasteel, maar onze supporters kunnen kiezen voor de auto- of buscombi. Kaarten zijn nu nog online verkrijgbaar. Daarvoor klik je hier. Samen trekken we ten strijde. Eén voor Ally, Ally voor één!

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

6 december 2018

Deel dit artikel: