De cijfers achter City: op bezoek bij Telstarrrrrrrrr

Vandaag is het weer de favoriete dag van veel Almeerders: vrijdag! Vanavond gaat Almere City FC op bezoek bij SC Telstar, de huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van trainer Michele Santoni zijn erop gebrand om de drie punten mee terug te nemen naar Almere en zo aansluiting te houden bij de top-5 van de competitie.

Head to Head
Op basis van de afgelopen edities van SC Telstar-Almere City FC verwachten we vanavond een spannende pot voetbal. Van de laatste tien wedstrijden die Ally tegen de Velzenaren speelde, werden er drie gewonnen door Almere City FC, vier keer won Telstar en drie keer eindigde het duel in een gelijkspel. De punten zijn in het recente verleden dus zeer gelijk verdeeld. In Velsen-Zuid gaan de clubs ook behoorlijk gelijk op: van de afgelopen vijf duels in het Rabobank IJmond Stadion wisten we er twee te winnen, werd er eenmaal gelijk gespeeld en de overige twee wedstrijden werden in het voordeel van Telstar beslist, waaronder de 4-0 van vorig seizoen. Wat tevens opvalt zijn de hoeveelheid doelpunten die er worden gemaakt tijdens Telstar – Almere City. In de afgelopen vijf edities werden er liefst vijfentwintig goals gemaakt, een gemiddelde van vijf per wedstrijd. De meest doelpuntrijke wedstrijd van de afgelopen jaren was op 18 november 2016, toen Almere City FC met 3-6 wist te winnen van de voormalig Stormvogels.

Player to watch van SC Telstar
Volgens Remiqz is Kyle Scott de man bij Telstar om in de gaten te houden. De 20-jarige middenvelder heeft met een GPI van 1453 de hoogste score in de selectie van Telstar. De huurling van Chelsea is de creatieve spil op het middenveld en de aanval loopt dan ook regelmatig via Scott. Aan de middenvelders van Almere City FC de taak om de Engelsman met Amerikaanse roots in bedwang te houden.

De wedstrijd na een rode kaart is geen garantie op succes
Na de rode kaart van Kevin Luckassen vorige week (na twee keer geel), zit de aanvaller deze week automatisch een schorsing uit. De resultaten vanuit het recente verleden van Almere City FC de wedstrijd nadat een speler het veld is uitgestuurd, bieden weinig hoop voor vanavond. De rode kaart van Luckassen was alweer onze derde rode kaart dit seizoen. Na de rode kaart van Youri Loen tegen SC Cambuur, verloor Almere City FC een week later van TOP Oss en na de rode kaart van Moustapha Seck tegen Jong AZ, verloor Almere City FC een week later van Roda JC. Vorig seizoen liepen we promotie mis in de uitwedstrijd tegen De Graafschap nadat Tom Overtoom in het eerste duel tegen rood aanliep. Wat wellicht hoop biedt is dat het in de voorgaande drie gevallen allemaal om rechtstreekse rode kaarten ging, terwijl de schorsing van Luckassen is ontstaan uit twee gele kaarten in één wedstrijd.

De laatste keer dat we de eerste wedstrijd na een rode kaart wisten te winnen was op 19 januari 2018, toen we NEC Nijmegen met 3-2 wisten te verslaan na de rode kaart van Gaston Salasiwa een week eerder tegen FC Den Bosch. 

 

Analyse van Remiqz (https://www.remiqz.com/)

30 november 2018

Deel dit artikel: