De cijfers achter Almere City FC: Strijd met TOP Oss

Almere City FC neemt het zaterdagavond op tegen TOP Oss. Remiqz dook voor ons weer in de statistieken.

Onderlinge historie

Tot nu toe stonden Almere City FC en TOP Oss vijfentwintig keer tegenover elkaar, waarvan 24 keer in competitieverband en één keer in het bekertoernooi. Met dertien overwinningen, negen nederlagen en drie gelijke spelen is de onderlinge balans in ons voordeel. De 5-1 nederlaag in de laatste editie op 9 februari jongstleden zijn we echter nog niet vergeten. We hebben iets recht te zetten in Oss en dat zou zomaar eens in een doelpuntrijke wedstrijd kunnen gebeuren. De onderlinge ontmoetingen leverden gemiddeld 4,3 doelpunten per wedstrijd op, daarmee levert een wedstrijd tussen TOP Oss en Almere City FC 1,2 meer doelpunten op dan een gemiddelde Keuken Kampioen Divisie.

De tegenstander

Met 24 punten bezet TOP Oss momenteel de zesde plaats op de ranglijst. Het gat tussen Almere City FC en TOP Oss bedraagt echter slechts twee punten, waarmee de wedstrijd van vrijdag een directe strijd is om een plek in de top-5. De ploeg van hoofdtrainer Klaas Wels treedt doorgaans aan in een 5-3-2 formatie. Mede dankzij deze solide organisatie heeft TOP Oss tot nu toe slechts tien tegendoelpunten geïncasseerd, waarmee het de minst gepasseerde ploeg van de competitie is. Aanvallend leunt TOP Oss met name op de ingevingen van Bryan Smeets en Huseyin Dogan. Deze spelers blinken uit in effectiviteit: geen enkele speler in de Keuken Kampioen Divisie heeft een hogere conversie ratio dan Smeets (zes doelpunten uit twaalf kansen) of een hoger schotpercentage dan Dogan (28 schoten tussen de palen op een totaal van 46 schoten).

Waarom Almere City FC gaat winnen

Sinds de intrede in het betaald voetbal speelde Almere City FC 245 uitwedstrijden in competitieverband. Veruit het vaakst gingen we op bezoek in de provincie Noord-Brabant en over het algemeen blijken Zwarte Schapen zich er prima thuis te voelen. Alleen uitwedstrijden in Groningen en Utrecht leveren gemiddeld meer punten per wedstrijd op, maar tot nu toe speelde Almere City FC respectievelijk slechts acht en twee wedstrijden in deze provincies.

Almere City FC in de provincie

 

Almere City FC blijkt zich niet alleen uitstekend thuis te voelen in de provincie Noord-Brabant, ook de timing van de wedstrijd is ons gunstig gezind. In de 29 uitwedstrijden in november behaalde Almere City FC immers een gemiddelde van 1,28 punten per wedstrijd. Hiermee is november de favoriete maand voor een uitwedstrijd in competitieverband. Kortom, alle voorwaarden zijn aanwezig om TOP Oss te verslaan en onze positie in de top-5 verder te verstevigen!

Almere City FC in de provincie

Data van InStat (http://instatsport.com/) / Analyse van Remiqz (https://www.remiqz.com/)

16 november 2018

Deel dit artikel: