Almere City FC treft met TOP Oss opponent in vorm

Saturday Night Live! Almere City FC is in voorbereiding op de uitwedstrijd tegen TOP Oss. Wederom een treffen met een directe concurrent. Vanwege de interlandperiode wordt het duel niet op vrijdag, maar op zaterdagavond afgewerkt. De aftrap in het Frans Heesen Stadion staat gepland om 18.30 uur.

Met TOP  Oss treft de ploeg van trainer Michele Santoni een tegenstander die in vorm is. Sterker nog, de Brabanders zijn bezig aan hun beste competitiestart ooit. Van de dertien gespeelde wedstrijden won TOP Oss er zeven. Driemaal werd er gelijk gespeeld en evenzoveel duels gingen verloren.

Momenteel is de ploeg van trainer Klaas Wels bezig aan een uitstekende serie. De laatste drie wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Achtereenvolgens werden NEC, FC Eindhoven en Jong AZ aan de zegekar gebonden. Vooral de overwinning op de Nijmegenaren sprong in het oog. In stadion De Goffert werd het liefst 1-5. Alleen de bekernederlaag tegen AFC was een smetje in deze sterke periode van TOP.

Een gevaarlijke speler aan de kant van TOP Oss is Huseyin Dogan. De aanvaller vond dit seizoen al tien keer het net en staat daarmee op een gedeelde derde plaats in het topscorersklassement. Keeper Ronald Koeman en middenvelder Jordy ter Borgh zijn bekende gezichten in de selectie van de Brabanders. Zij droegen eerder het shirt van Almere City FC.

De Almeerders hebben na een mindere periode (met twee competitienederlagen en de uitschakeling in de KNVB Beker) de rug gerecht. Door de recente overwinningen op Helmond Sport en SC Cambuur is City nog altijd terug te vinden op de vijfde plaats van de ranglijst. Het gat naar koploper Sparta bedraagt slechts vier punten.

De laatste twee onderlinge ontmoetingen in het Frans Heesen Stadion stonden garant voor spektakel. Vorig jaar in negatieve zin (Almere City FC moest toen een pijnlijke 5-1 nederlaag slikken), maar het seizoen ervoor maakte de equipe van toenmalig trainer Jack de Gier een ijzersterke comeback. Een 2-0 achterstand werd in de slotfase van de wedstrijd omgebogen in een 2-3 overwinning.

Kaarten voor de uitwedstrijd in Oss zijn nog tot vrijdagmiddag 15.00 uur online verkrijgbaar. Daarvoor klik je hier. Let op: De bus zit bijna vol. Wanneer het maximum aantal fans is bereikt, wordt de buscombi uit de verkoop gehaald.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

16 november 2018

Deel dit artikel: