Rapper Leafs op tournee met mascotte Ally de Aap

Almere City FC mascotte Ally de Aap vergezelt de Almeerse rapper Leafs op zijn LOATR TOUR. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt tijdens een officieel fotomoment in het Yanmar Stadion. Ally de Aap komt tijdens de tour in actie op vier verschillende locaties: Tivoli (Utrecht), Gebouw-T (Bergen op Zoom), Bibelot (Dordrecht) en Melkweg (Amsterdam).

Afgelopen vrijdag nodigde Leafs de clubmascotte van Almere City FC via Instagram uit om mee op tournee te gaan. Ally, die op dat moment in een mascotterace verwikkeld was met mascotte Camigo van SC Cambuur, werd door deze social media call overladen met honderden berichten.

Die honderden berichten kwamen van de followers van Leafs. Zelden is de doorbraak van een artiest zo explosief geweest en zo vroeg gekomen als bij de 16-jarige artiest, die nu al één van de meest gevraagde namen in de Nederlandse scène is. Op 15-jarige leeftijd bracht de rapper uit Almere zijn debuutsingle ‘Race’ uit. Kort hierna werd hij ontdekt door Noahs Ark, die hem meteen de jongst getekende artiest op het label aller tijde maakte.

,,Ik vind het gruwelijk om Ally mee te nemen op mijn tour”, laat Leafs weten. ,,Dankzij Ally heb ik mijn hometown nu altijd bij me en voelt het overal als thuis.”

Ook Ally de Aap is in no-time een ster aan het mascottefirnament geworden. ,,Toch is Ally zeer beduusd over wat hem nu weer is overkomen”, aldus communicatiemanager Perry Hendriks. ,,Maar dit is iets waar Ally van droomt. Hij is natuurlijk zeer verheugd dat hij een van de meest populaire jonge artiesten uit Flevoland mag ondersteunen bij zijn rondgang rond de Nederlandse venues, zeker omdat hij het tourschema naast zijn optreden bij thuiswedstrijden heeft weten te proppen.”

De LOATR TOUR begint op zaterdag 24 november in het Utrechtse Tivoli en eindigt op vrijdag 27 december in de Melkweg in Amsterdam.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

13 november 2018

Deel dit artikel: