Almere City FC verdedigt koppositie in Volendam

Vrijdagavond staat er weer een prachtige Awayday op het programma. Almere City FC gaat als trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij FC Volendam. Een tegenstander die een moeizame start van het seizoen doormaakt, maar allerminst onderschat mag worden. Gesteund door meer dan 300 fans wordt in het vissersdorp de jacht op de zevende overwinning van het seizoen geopend.

De seizoenstart van Volendam was ronduit beroerd. Van de eerste zeven wedstrijden werden er vier verloren en drie gelijkgespeeld. Het leidde tot een kleine crisis in het vissersdorp. Hoofdtrainer Misha Salden werd daarop uit zijn functie ontheven. Al blijft hij wel manager voetbalzaken bij de plaatselijke FC. Op 1 oktober maakte FC Volendam bekend dat Hans de Koning voor de rest van het seizoen het stokje als hoofdcoach overneemt. De 58-jarige oefenmeester is reeds bekend met ‘het andere Oranje’, want hij bekleedde tussen 2012 en 2015 dezelfde functie.

Of het door de trainerswissel kwam zullen we nooit weten, maar afgelopen vrijdag boekte FC Volendam prompt zijn eerste zege van het seizoen. In eigen huis werd RKC Waalwijk met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt door Cas Peters, de spits die wordt gehuurd van FC Emmen. Een speler waar Almere City FC op moet letten, want de aanvaller vindt doorgaans makkelijk het net.

Ondanks de voortvarende start van Almere City FC, beseft iedereen binnen de selectie zich dat er vrijdag een pittig duel wacht. Dat blijkt ook wel wanneer we een blik werpen op de cijfers uit het verleden. Sinds de toetreding tot het betaald voetbal in 2005 ging Almere City FC veertien keer op bezoek in het Kras Stadion. Slechts eenmaal keerden de Almeerders met de volle buit terug naar huis. Dat was in 2014, toen er met 2-3 werd gewonnen. Aan de equipe van trainer Michele Santoni de taak om de kunstje vrijdagavond te herhalen en de koppositie te verdedigen.

Dat moet de ploeg overigens doen zonder Faris Hammouti en Anass Ahannach. Zij ontbreken in de wedstrijdselectie omdat ze interlandverplichtingen hebben met de nationale jeugdploeg van Marokko.

Aan de laatste ontmoeting met Volendam heeft City wel een goed gevoel overgehouden. In de voorbereiding op dit seizoen stonden beide clubs in een oefenduel tegenover elkaar. Door twee treffers van Stijn Meijer werd met 1-2 gewonnen. Binnen de selectie gelooft iedereen erin dat de koppositie verdedigd kan worden, maar leeft ook het besef dat het een pittige wedstrijd wordt. ,,Volendam is weliswaar niet best gestart aan de competitie, maar het is wel een ploeg die normaliter meestrijd om deelname aan de play-offs. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en met ons eigen spel proberen een goed resultaat neer te zetten”, aldus rechtsback Bram van Vlerken.

De wedstrijd staat onder leiding van de 34-jarige Martin van den Kerkhof. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Lapar en Ossewijer. De aftrap is om 20.00 uur. Alle live ontwikkelingen volg je via ons Twitterkanaal: @almerecityfc.

De laatste kaarten voor in het uitvak bestel je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

11 oktober 2018

Deel dit artikel: