Soleri ambitieus: 'Het kan altijd beter'

Met een stortvloed aan doelpunten maakte Edoardo Soleri indruk in de beloftenploeg van AS Roma. Dat bleef niet onopgemerkt, want in september 2015 maakte de Italiaanse spits ook zijn debuut in de hoofdmacht. Dat was in de slotfase van het Champions Leagueduel met BATE Borisov. Tot een echte doorbraak bij de Romeinen kwam het nog niet en daarom wil de bijna twee meter lange spits zich dit seizoen laten zien in het Yanmar Stadion.

,,Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin”, vertelt Soleri, nu de competitie zeven speelronden onderweg is. ,,Almere City FC is een ambitieuze club. Dat merk je aan alles. Bovendien zijn alle faciliteiten aanwezig om met elkaar echt iets belangrijks neer te zetten. Qua voetbal vind ik het wel een beetje te vergelijken met Italië. De omschakeling is hier alleen nog belangrijker.”

Het leven in Nederland bevalt hem vooralsnog goed. ,,In vergelijking met de Italiaanse steden is Almere een relatief kleine stad, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Wat het grootste verschil is met mijn vaderland? Het klimaat en het eten”, lacht de 20-jarige aanvaller, die zijn draai steeds beter weet te vinden.

Hij had even tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe club, maar inmiddels weten ook de Almeerse fans dat Soleri een neusje heeft voor de goal. Zijn eerste doelpunt in het Yanmar Stadion maakte de talentvolle Italiaan in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Een lob van grote afstand, die door FOX Sports werd omschreven als een wondergoal. Een week later was hij ook met het hoofd trefzeker op bezoek bij FC Den Bosch.

,,Die goals geven me natuurlijk een heel goed gevoel. Voor een aanvaller is het altijd lekker om te scoren, maar ik vond het vooral fijn dat de doelpunten ook belangrijk waren voor het resultaat in die wedstrijden. Over mijn eigen spel ben ik nog niet helemaal tevreden. In mijn optiek kan het altijd beter. Zowel individueel en als team.”

Over de vraag wanneer hij tevreden zou zijn hoeft Soleri dan ook niet lang na te denken. ,,Als we kampioen worden”, antwoord hij met een knipoog. ,,Dat is natuurlijk geen gemakkelijke opgave, maar ik vind dat je wel altijd het hoogste moet nastreven.”

Vrijdagavond wacht het treffen met NEC. Een kraker in de polder. ,,Dat is een wedstrijd waar ik enorm naar uitkijk. Een duel tussen twee aanvallend ingestelde teams, die beiden willen winnen en de koppositie willen grijpen”, besluit Soleri.

De laatste beschikbare kaarten voor het duel met NEC bestel je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

4 oktober 2018

Deel dit artikel: