Almere City FC Prediction Contest: wie wordt kampioen?

Deze week werd de bestuurskamer van Almere City FC overgenomen door de knappe koppen van onze partners Remiqz en BigData Republic. Samen zochten ze in de Almere City FC Prediction Contest uit wat de kansen dit seizoen van Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie zijn.

Met behulp van state-of-the-art Machine Learning technieken analyseerden de mannen alle Eerste Divisie wedstrijden sinds 2008/2009 om de resterende wedstrijden van dit seizoen zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen.

FC Eindhoven
Voor de wedstrijd van vanavond blijkt Almere City FC een kans van 45% te hebben om met de drie punten terug te keren uit Eindhoven, terwijl de kans op een gelijkspel 22% is. Deze kansen zijn gebaseerd op de verwachte opstellingen van FC Eindhoven en Almere City FC, het thuisvoordeel van FC Eindhoven, de prestaties in de eerste twee speelrondes en de onderlinge historie van beide clubs.

Periodekampioenschap
De wedstrijd tegen FC Eindhoven is de eerste die meetelt voor de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie. Daarna spelen we achtereenvolgens tegen MVV (thuis), Jong FC Utrecht (thuis), FC Den Bosch (uit), RKC Waalwijk (thuis), NEC (thuis), FC Volendam (uit), Go Ahead Eagles (thuis) en FC Twente (uit). Op basis van de wedstrijdkansen van deze wedstrijden hebben de mannen van Remiqz en BigData Republic de eerste periode 10.000 keer gesimuleerd. Ondanks dit lastige programma maken we toch 7% kans om de eerste periode te winnen.

Kampioenen
Tenslotte is ook de rest van de competitie gesimuleerd. Hieruit volgt dat FC Twente de favoriet is om kampioen te worden (24%). Maar veel belangrijker is dat Almere City FC 33% kans maakt om de doelstelling (top-5 en in de tweede ronde van play-offs instromen) te realiseren. De bal blijft echter rond en Almere heeft al vaker bewezen te kunnen verrassen. Hét kan in Almere.

31 augustus 2018

Deel dit artikel: