Sterk Almere City FC blijft steken op 2-2 tegen GAE

De besloten oefenwedstrijd tussen Almere City FC en Go Ahead Eagles is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De ploeg van trainer Michele Santoni kwam op het eigen sportpark goed voor de dag, maar kon dat nog niet uitdrukken in de score. Over drie weken start de competitie met de uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Gedurende de openingsfase van de oefenpot tegen Go Ahead Eagles werden er vooral veel duels op het middenveld uitgevochten en grote kansen bleven achterwege. Maar naarmate de eerste helft vorderde namen de Almeerders steeds meer het initiatief. Dat resulteerde in een verdiende 1-0 voorsprong. James Efmorfidis speelde Stijn Meijer aan, die gaf de bal vanaf rechts voor, waarna Efmorfidis de bal kon binnenglijden.

Enkele minuten later verdubbelde City de score. Uit een hoekschop van Youri Loen kopte Niek Vossebelt fraai raak. Met een 0-2 stand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust kwam Go Ahead via een aparte goal terug in de wedstrijd. Een indraaiende hoekschop belandde via de ingevallen doelman Timo Plattel – hij verving in de tweede helft Joshua Smits – rechtstreeks in het doel. Luttele minuten later zag het er defensief even niet goed uit en kon Plattel ook geen redding meer brengen op de inzet van Dzepar: 2-2.

Dat de gelijkmaker viel was zonde, want gezien het vertoonde spel was het mooi geweest voor de Almeerders om dat beloond te zien worden met een overwinning. Zij kregen nog de kans daartoe, toen de ingevallen Anass Ahannach binnen het zestienmetergebied werd gevloerd. De arbiter wees naar de stip en Edoardo Soleri nam plaats achter de bal. De spits, die gehuurd wordt van AS Roma en in de tweede helft zijn officieuze debuut maakte, stuitte vanaf elf meter echter op de doelman.

Het bleef vervolgens bij 2-2. Volgende week vrijdag wacht de volgende oefenwedstrijd voor de Almeerders. Dan is Jong FC Utrecht in de Domstad de tegenstander.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

28 juli 2018

Deel dit artikel: