Almere City FC krijgt Heracles Almelo niet klein

In het Polman Stadion kwam Almere City vanavond (woensdag) niet voorbij Heracles Almelo. De ploeg van hoofdtrainer Michele Santoni verloor, na een 0-1 voorsprong, uiteindelijk met 2-1. De eindstand werd al bij rust bereikt.

Over hoe de 0-1 erin vloog zijn verschillende lezingen. Het hoofd van een Heracles-verdediger die de bal op miraculeuze wijze achter Heracles-doelman Blaswich prikte of een rake trap van Faris Hammouti? De stadionspeaker, en dus het voltallige publiek, koos ervoor het doelpunt toe te wijzen aan de verdediger van Almere City.

Lang hield die voorsprong geen stand. Want nadat Hammouti slechts luttele seconden na zijn openingstreffer een opgelegde kans in het vijfmetergebied miste op de 0-2, was het aan de andere kant Kristoffer Peterson die doel trof. Op een hoge voorzet verkoos hij ervoor om niet ineens uit te halen, maar om zijn tegenstander uit te kappen en de bal te plaatsen.

Na de 1-1 had Almere City weliswaar de verdedigende organisatie op orde, maar aanvallend kwam de ploeg er niet meer aan te pas. Het leidde ertoe dat Heracles Almelo het overgrote deel van het balbezit opeiste en loerde op een kans. Tien minuten voor rust diende die kans zich aan toen Adrian Dalmau handig wegdraaide en via de paai de 2-1 achter keeper Grim legde.

In de eerste minuut na rust had Stijn Meijer de gelijkmaker op z’n slof. De goalgetter kreeg de bal echter niet goed onder controle, waardoor de bal naast hobbelde. Almere City was in de tweede acte meer aan de bal en dwong de Eredivisionist zelfs bij tijd en wijlen naar achteren, maar tot echte grote kansen kwam het niet meer.

Chiel Kramer, in de rust de vervanger van Grim, zag een kogel van voormalig Almere City FC-speler Silvester van der Water tegen de paal uiteen knallen. Ook voorkwam de goalie met een katachtige reflex dat Heracles in de slotminuten met een 3-1 overwinning aan de haal ging. Menig toeschouwer had het schot van Dalmau al tot treffer gepromoveerd, maar de hand van Kramer besliste anders.

Trainer Michel Santoni was realistisch na afloop: “Dit is een niveau dat de jongens uitdaagt. Niet alleen op fysiek, maar ook op voetbaltechnisch vlak. Van dat soort uitdagingen worden de spelers automatisch beter. Deze wedstrijd kende veel leermomenten. We hebben stappen gemaakt sinds Volendam, maar hebben nog veel meer stappen te maken richting de start van de competitie.”

25 juli 2018

Deel dit artikel: