Ajey Raghosing nieuwe performance trainer

Ajey Raghosing is komend seizoen verantwoordelijk voor het waarborgen van de fysieke gesteldheid van onze spelers. De 25-jarige performance trainer treedt toe tot de technische staf van Almere City FC. Raghosing, die afgelopen seizoen ervaring opdeed bij AZ, tekent een contract voor een jaar.

In het Yanmar Stadion wordt het zijn missie om de fysieke prestaties van de spelers verder te verbeteren en blessures zoveel mogelijk te voorkomen. Ook op dit gebied is Almere City FC innovatief. ,,We gaan nog meer gebruik maken van hartslagmeters, GPS, krachttesten en vragenlijsten”, verduidelijkt Raghosing. ,,Daarmee kunnen we optimaal inzicht krijgen in de fysieke gesteldheid van spelers en dus zorgen voor de juiste belasting. Zo voorkomen we dat spelers te veel of juist te weinig trainen.”

Raghosing, die bewegingswetenschappen heeft gestudeerd, gaat daarnaast ook de trainingssessies in de gym leiden en verzorgt de warming-up voorafgaand aan wedstrijden. Zijn eerste indruk van Almere City FC is goed. ,,Ik heb een heel warm gevoel bij de club en zie veel potentie om ook op fysiek gebied nog beter te worden. De randvoorwaarden zijn bovendien allemaal aanwezig.”

Zijn persoonlijke doel voor het komende seizoen is duidelijk. ,,Het zou mooi zijn om van Almere City FC de meest fitte ploeg van de Jupiler League te maken”, besluit hij met een glimlach.  

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

9 juli 2018

Deel dit artikel: