Tobiasen strijkt na WK-avontuur in Almere neer

Maandagmiddag stapte Ole Tobiasen in Rusland op het vliegtuig terug naar Schiphol. De scout/analist van de Deense nationale ploeg zag hoe zijn vaderland een dag eerder op het WK werd uitgeschakeld door Kroatië. Een mislukte stafschoppenreeks werd de Denen fataal. Die nederlaag deed pijn, beaamt Tobiasen. Toch stond hij dinsdagochtend vroeg al op het trainingsveld naast het Yanmar Stadion.

,,Met een dubbel gevoel”, aldus de assistent-trainer. ,,Natuurlijk was ik graag nog twee weken in Rusland gebleven om met Denemarken de WK-finale te spelen. Het was immers een schitterend avontuur om zo’n groot eindtoernooi van dichtbij mee te maken. Je beleeft het dan heel anders dan thuis vanaf de bank. Tegelijkertijd is het ook heel fijn om de gehele voorbereiding van Almere City FC mee te maken.”

Het afgelopen seizoen was Tobiasen assistent-trainer bij Sparta, totdat Dick Advocaat daar het stokje overnam van Alex Pastoor. ,,Ik geniet er dan ook van om nu weer op het veld te staan”, vervolgt de voormalig verdediger van onder meer Ajax en Heerenveen. ,,Mijn eerste indruk van de club is bijzonder positief en dat gevoel heb ik eigenlijk al sinds de eerste gesprekken. Almere City staat bekend als een club waar alles goed geregeld is en toont zich de laatste jaren erg ambitieus.”

Tobiasen wil hooftrainer Michele Santoni zo goed mogelijk assisteren. ,,Het is ons doel om als team te groeien. Spelers moeten zich individueel ontwikkelen en we willen elkaar beter maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Ook dit seizoen ligt de lat weer hoog in het Yanmar Stadion. Technisch directeur Robert Maaskant heeft aangegeven dat de doelstelling opnieuw is om bij de beste vijf te eindigen. ,,Ik vind het nog wat vroeg om nu over posities op de ranglijst te praten”, gaat Tobiasen verder. ,,Ik wil eerst de groep wat beter leren kennen. We moeten realistisch zijn en op papier treffen we komend seizoen allemaal sterke tegenstanders. Maar de bal is rond en we willen uiteraard zo hoog mogelijk eindigen. Daarbij is het zaak om wederom de play-offs te bereiken. Ik heb er in ieder geval ongelooflijk veel zin in.”

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

5 juli 2018

Deel dit artikel: