Almere City FC legt Stijn Meijer vast

Stijn Meijer maakt de overstap van Willem II naar Almere City FC. De 18-jarige spits tekent in het Yanmar Stadion een contract voor twee seizoenen.

Het afgelopen half jaar voetbalde Meijer bij Willem II O19. In de veertien wedstrijden dat hij in actie kwam, was de bijna 1.90 meter lange spits liefst zeventien keer trefzeker. Die productiviteit liet hij eerder ook zien bij FC Twente O19, waar hij met 12 goals in 24 wedstrijden topscorer werd. Bij Almere City FC krijgt Meijer nu de kans in het betaald voetbal.

,,Mijn gevoel bij deze club is top”, reageert Meijer. ,,De ambities en kernwaarden van Almere City FC spreken mij enorm aan. Jong, eigenwijs en ambitieus. Dat eigenwijze heb ik ook wel een beetje”, glimlacht hij. ,,Mijn doel voor dit seizoen is om zoveel mogelijk minuten te gaan maken in het eerste elftal en belangrijk te zijn voor het team. Het liefst met goals natuurlijk.”

Technisch directeur Robert Maaskant: ,,Stijn is een lange spits, die iets bijzonders heeft in en rond het zestienmetergebied. Hij heeft een uitstekend gevoel voor de goal. In zijn nog jonge carrière heeft hij ups en downs meegemaakt. Het is een jongen die in meerdere jeugdopleidingen heeft gevoetbald, een beloftevolle speler.”

Foto: Redactie Almere City FC

2 juli 2018

Deel dit artikel: