Almere City FC neemt Hammouti over van Feyenoord

Faris Hammouti heeft een tweejarig contract getekend bij Almere City FC. De 21-jarige verdediger, die de afgelopen anderhalf jaar van Feyenoord werd gehuurd, komt definitief over van de topclub uit Rotterdam. Zijn nieuwe verbintenis loopt tot de zomer van 2020.

Hammouti maakte in januari 2017 op huurbasis de overstap van Feyenoord naar Almere City FC. Sindsdien speelde hij negentien officiële wedstrijden voor de A-selectie. De jeugdinternational van Marokko is opgeleid als centrale verdediger, maar bewees tijdens zijn periode in Almere dat hij op meerdere posities goed uit de voeten kan. Zo speelde Hammouti ook als verdedigende middenvelder en maakte hij tijdens de laatste editie van de Jupiler Play-offs indruk op de rechtsbackpositie.

Een voorlopig hoogtepunt in de nog prille voetbalcarrière van Hammouti vormt de halve finale van de play-offs om promotie. Op bezoek bij Roda JC maakte de verdediger zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal (1-2), waarmee hij zijn ploeg definitief naar de finale schoot.

,,Ik ben ontzettend blij dat ik een tweejarig contract bij deze club kan tekenen. Almere City FC heeft altijd vertrouwen in mij gehad en dat voel ik nu nog steeds. Ik zie dit als een nieuwe stap in mijn carrière”, laat Hammouti weten.

,,Mede door blessures en interlands met Marokko heb ik het afgelopen seizoen lang niet alle wedstrijden gespeeld. Mijn doel is dan ook om een vaste waarde te worden en belangrijk te zijn voor de ploeg. Almere City FC is een uitstekende club om mezelf verder te ontwikkelen. Veel spelers hebben hiervandaan uiteindelijk de stap hogerop gemaakt. Ik voel me hier goed op mijn plek en heb met veel mensen binnen de club een band opgebouwd. Dat waren voor mij belangrijke redenen om te blijven.”

Algemeen directeur John Bes: ,,Faris past helemaal in het profiel waar wij voor staan. Het is een jonge speler, die een goede opleiding heeft genoten bij een topclub. Via ons beloftenteam heeft hij zich in het eerste elftal gespeeld en hij stond er op het moment dat het echt nodig was, in de nacompetitie. Ik ben dan ook blij dat we dit kunnen belonen met een mooi contract en ik ben ervan overtuigd dat Faris zich sterk zal doorontwikkelen.”

Foto: Redactie Almere City FC

8 juni 2018

Deel dit artikel: