'Dit zijn de wedstrijden waar we voor leven'

Elf bussen vol supporters die naar Doetinchem afreizen, kroegen op de Grote Markt die de wedstrijd tegen De Graafschap live uitzenden en volop succeswensen van sponsoren en gemeenteraadsleden via social media. Het komende weekend staat heel Almere volledig in het teken van die ene finale. Zondag om 16.45 uur in Doetinchem. Met als doel: promotie naar de Eredivisie.

,,Negentig minuten van de waarheid. Of in het geval van een verlenging 120 minuten. Dit zijn de wedstrijden waar we voor leven”, vertelt Javier Vet een dag na het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. De teleurstelling van de late gelijkmaker van de ‘Superboeren’ heeft plaats gemaakt voor strijdlust.

,,Als je een minuut voor tijd de overwinning nog voor het grijpen hebt, dan is het natuurlijk balen wanneer je tegenstander in blessuretijd een strafschop krijgt. Ik denk dat dat gevoel ook bij het publiek overheerste. Maar het is nu een dag later en wij hebben er eigenlijk veel vertrouwen in. De uitgangspositie is helemaal niet zo gek. Wij gaan naar Doetinchem met de borst vooruit. Er wacht een schitterende finale.”

De ploeg van trainer Jack de Gier is het inmiddels wel gewend om dit soort wedstrijden te spelen. Tegen Volendam (2-0 overwinning) was een resultaat vereist om überhaupt de play-offs te halen en in de nacompetitie werden vervolgens MVV en Roda JC op overtuigende wijze verslagen. Nu wacht de volgende en laatste uitdaging van dit seizoen.

,,Het is erop of eronder”, weet Vet. ,,Ik voel dan ook gezonde spanning en dat is alleen maar mooi. Ik ben ooit gaan voetballen om dit soort wedstrijden te spelen. Ook binnen het team merk ik dat het enorm leeft. We beseffen allemaal wat voor bijzonders we kunnen neerzetten.”

Met het spel en de resultaten in de afgelopen weken heeft City ook veel losgemaakt in Almere. ,,Heel de stad loopt warm voor deze finaleduels”, glimlacht Vet, die donderdagavond door de fans werd verkozen tot ‘Boss of the Match’. ,,Daar spreekt waardering uit. Ik vond zelf dat ik minder sterk speelde dan tegen Roda JC, maar ik heb veel positieve reacties gehad. Heel leuk om te horen uiteraard.”

Zaterdag om 10.15 uur staat de afsluitende training op het programma, welke vrij toegankelijk is voor publiek. Zondag wacht dan de return tegen De Graafschap. ,,Dan moet het gebeuren. De Graafschap heeft een stevige ploeg, die veel strijd levert. Het zal geen makkelijke pot worden, maar wij geloven oprecht in onze kansen. Of de sfeer op de tribunes een rol zal spelen? Dat denk ik wel, maar in positieve zin. Het is heerlijk om voor zoveel publiek te voetballen. Hoe mooi zou het zijn als we erin slagen om uiteindelijk als winnaar van het veld te stappen”, besluit de middenvelder zijn verhaal.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

18 mei 2018

Deel dit artikel: