Mirani schenkt Almere City FC zeer belangrijke zege op Jong PSV

Dankzij een heerlijke omhaal van Damon Mirani heeft Almere City FC een zeer belangrijke zege geboekt op Jong PSV.  De formatie van City-trainer Jack de Gier won met 2-1 en heeft daardoor plaatsing voor de play-offs weer in eigen hand. Als volgende week wordt gewonnen van FC Eindhoven kan plaatsing al een feit zijn.

Gaston Salasiwa zette Almere City met een prachtig doelpunt op een 1-0 voorsprong. Zeven minuten na rust schoot hij de bal hoog diagonaal in de verre hoek en liet daarmee PSV-doelman Luuk Koopman volstrekt kansloos.

Daarmee was het publiek de eerste helft, waarin Almere City enkele kansen kreeg en Jong PSV de grootste (PSV’er Nikolai Laursen voor een leeg doel op de lat, red.), direct vergeten.  

Na de 1-0 voorsprong ging de nummer vier van de Jupiler League nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar was het Chiel Kramer die met een knappe redding (kopbal van dichtbij) in eerste instantie zorgde voor blije gezichten in het Yanmar Stadion.

Tot aan de 75ste minuut. Toen zorgde Joey Koning voor de 1-1. De jongeling was na balverlies op het middenveld het eindstation. Dit tot ongenoegen van De Gier, die zag dat zijn ploeg het in de tweede helft op sommige momenten knap lastig had.

Almere City FC  toonde echter veerkracht. Uitgerekend Mirani nam de winnende treffer voor zijn rekening. De centrumverdediger was na 84 minuten trefzeker met een omhaal. Daarmee bezorgde hij Almere City, dat nog een keer goed weg kwam na een schot dat via de onderkant van de lat uit het doel verdween, drie zeer belangrijke punten.

Als City volgende week wint van FC Eindhoven en FC Volendam van Jong Ajax verliest is plaatsing een feit. Anders komt het waarschijnlijk aan op de laatste speelronde, wanneer de Almeerders Volendam in het Yanmar Stadion ontvangen.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

13 april 2018

Deel dit artikel: