Tegenstander uitgelicht: Jong PSV

Almere City FC neemt het in de één-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen Jong PSV. De beloften van de koploper van de Eredivisie doen volop mee in de strijd om de vierde periode. Ondanks een doelpuntloos gelijkspel afgelopen vrijdag tegen Telstar. Dinsdag werd er gespeeld tegen Go Ahead Eagles. Dat duel werd vanwege noodweer in de slotfase gestaakt, maar toen stond het al 6-0 (!) voor de Eindhovenaren.

Jong PSV behaalde uit de eerst vijf competitieduels van de laatste periode, het duel tegen Go Ahead Eagles niet meegerekend, dertien punten. Er werd vier keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Opvallend is daarbij het doelsaldo van plus elf. De ploeg van trainer Dennis Haar scoorde veertienmaal en kreeg slechts drie treffers tegen. (De zes goals tegen GAE zijn nog niet eens meegerekend).

Bizarre invalbeurt

Donyell Malen  is één van de spelers die opvalt. De rappe buitenspeler maakte twee weken terug tegen FC Oss drie goals en hij was er dus mede voor verantwoordelijk dat de teller uiteindelijk opliep tot 5-1.

De pas 19-jarige Malen beleefde afgelopen weekend overigens een bizarre invalbeurt bij het eerste elftal van PSV. Tijdens het duel met AZ kwam hij bij een 0-2 achterstand in het veld en binnen vijf minuten stond het 2-3. ,,In de kleedkamer dacht ik: is dit echt gebeurd? Wat een spektakel”, zei de jongeling na zijn invalbeurt. Of Malen er vrijdagavond bij is, is momenteel nog niet bekend.

Prima leerschool

Oud-Almere City-speler Pablo Rosario is één van de jongelingen die bewijst dat Jong PSV een prima leerschool is. De verdedigend ingestelde speler stapte twee jaar geleden over van Almere City FC naar PSV en speelde daar in eerste instantie bij de beloften. Tegenwoordig zit hij vaak bij de A-selectie. Begin september maakte de 21-jarige speler zijn debuut op het hoogste niveau.

Eerdere ontmoeting

Eerder dit seizoen, om precies te zijn op 15 december 2017, verloor Almere City FC  in Eindhoven. Na een 1-0 achterstand kwamen de Almeerders via doelpunten van Silvester van der Water en Arsenio Valpoort op een 1-2 voorsprong, maar in de laatste twintig minuten werd die voorsprong uit handen gegeven: 3-2.

Om zicht te houden op een plek in de play-offs om promotie heeft de ploeg van trainer Jack de Gier vrijdagavond een resultaat nodig. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in het Yanmar Stadion in een 1-0 overwinning voor City. Yener Arica was destijds trefzeker.

Beleef het live

De kaartverkoop verloopt voorspoedig en veel vakken in het Yanmar Stadion zijn al uitverkocht. Wil jij er vrijdagavond ook bij zijn? Bestel dan nog snel je tickets! Daarvoor klik je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

12 april 2018

Deel dit artikel: