Ontknoping nadert: 'Nog drie finales'

Na de overwinningen op RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht moest Almere City FC afgelopen maandag op bezoek bij De Graafschap een 4-2 nederlaag slikken. De resterende duels met Jong PSV (thuis), FC Eindhoven (uit) en FC Volendam (thuis) worden daardoor beslissend in de strijd om een plek in de play-offs. ,,Er wachten ons nog drie finales”, aldus trainer Jack de Gier.

Almere City FC is momenteel terug te vinden op de elfde plaats van de ranglijst. Om een plek in de nacompetitie te veroveren is een plaats bij de beste tien noodzakelijk (wanneer periodekampioen FC Dordrecht in het rechter rijtje eindigt). De huidige nummer tien, FC Volendam, heeft net als City 46 punten, maar een beter doelsaldo.

,,Eigenlijk is het voor ons noodzakelijk om aan de duels met Jong PSV en FC Eindhoven minstens vier punten over te houden. Dan hebben we in de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Volendam, in ieder geval alles nog in eigen hand”, beseft De Gier.

De oefenmeester zag zijn ploeg op bezoek bij De Graafschap een 2-0 achterstand wegpoetsen (2-2), maar de Almeerders stonden uiteindelijk toch met lege handen. ,,Dat is doodzonde. We knokten ons goed terug in de wedstrijd, maar geven de tegendoelpunten te simpel weg. We hebben allemaal voetballers die willen aanvallen en dat kost ons te vaak de kop. Op dat soort momenten moeten we zorgen dat we de organisatie beter op orde hebben. We doen onszelf op deze manier immers tekort.”

Aanvoerder Tom Overtoom deelt die mening. ,,We missen soms een beetje de echte over-mijn-lijk-mentaliteit. Waarbij we ten koste van alles een tegendoelpunt voorkomen. Dat kan en moet beter. Tegelijkertijd proberen we ook naar de positieve punten te kijken. Zo kwamen we in Doetinchem knap terug in de wedstrijd. Maarja, uiteindelijk gaat het om de punten. Hopelijk slagen we er tegen Jong PSV wel in om een resultaat neer te zetten.”

Wat voor wedstrijd we vrijdagavond kunnen verwachten in het Yanmar Stadion vindt Overtoom moeilijk in te schatten. ,,Bij Jong-ploegen blijft het altijd een verrassing met wat voor ploeg ze komen. Duidelijk is dat Jong PSV een goed team heeft, dat zeker deze periode uitstekend presteert. Wij hebben in eigen huis echter ook goede resultaten neergezet. Of het geloof er nog is? Natuurlijk, wij blijven strijden om ons doel te halen.”

Nicky van Hilten, die op bezoek bij De Graafschap zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte, sluit zich daarbij aan. ,,Die goal was voor mij persoonlijk natuurlijk erg lekker, maar het gevoel is veel beter wanneer het ook iets oplevert. Wij willen gewoon die play-offs halen en ik geloof er nog altijd in dat het gaat lukken.”

Wil jij vrijdag aanwezig zijn bij het duel tussen Almere City FC en Jong PSV? Om tickets te bestellen klik je hier

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

12 april 2018

Deel dit artikel: