Tegenstander uitgelicht: Jong FC Utrecht

Almere City FC neemt het vrijdagavond op tegen Jong FC Utrecht. De beloftenploeg van de club uit de Domstad is bezig aan zijn tweede seizoen in de Jupiler League. Dat gaat met ups en downs. Het team van trainer Robin Pronk is momenteel nog de hekkensluiter van de Eerste Divisie, maar de weg omhoog lijkt ingeslagen.

De laatste twee wedstrijden wist Jong FC Utrecht immers beiden winnend af te sluiten. Vorige week waren de Domstedelingen met 1-3 te sterk voor Jong AZ en afgelopen maandag werd Go Ahead Eagles met 1-0 verslagen. Het stemt trainer Pronk tevreden.

,,Punten, dat doet veel. Het is op zaterdagochtend toch anders binnenkomen als je de vrijdagavond ervoor hebt gewonnen”, laat de coach weten op het digitale thuis van FC Utrecht. Volgens Pronk is de honger van zijn ploeg nog niet gestild. ,,Wij willen resultaat halen. Waar je aan het einde van de rit uitkomt, zal blijken. Je ziet in elk geval een enorme progressie. We trekken wedstrijden nu over de streep en daar zijn we ook mee bezig. Het gaat in het betaalde voetbal immers om wedstrijden winnen.”

Dat is iets wat Jong FC Utrecht nog niet heel makkelijk af gaat. Van de 33 gespeelde duels wist de ploeg er slechts zes in een zege om te zetten. 22 wedstrijden gingen verloren. Toch geven de goede resultaten van afgelopen week aan dat Jong FC Utrecht wel degelijk een ploeg is om rekening mee te houden.

Tegen Go Ahead Eagles was Tufan Özbozkurt het goudhaantje voor de Domstedelingen. Hij scoorde in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De 25-jarige flankspeler speelde al jeugdinterlands voor Nederland en Turkije. Een andere speler om rekening mee te houden is de 18-jarige Mohamed Mallahi. Hij werd onlangs door VI uitgeroepen tot ‘Speler van de week’. ,,Ik ben de jongste van de ploeg, maar ik voel me prima op mijn plek. Op deze leeftijd spelen in de Jupiler League is goed voor me. Soms speel ik tegen mannen die twee keer zo oud zijn als ik, maar daar leer ik juist veel van”, liet het talent weten aan het weekblad.

Almere City FC wil op haar beurt de overtuigende 0-4 overwinning op RKC Waalwijk een goed vervolg geven. De voorgaande resultaten tegen Jong FC Utrecht moeten de ploeg vertrouwen geven. Eerder dit seizoen won de ploeg van De Gier op De Westmaat met 2-4. Arsenio Valpoort (2), Ezra Walian en Sherjill Mac-Donald waren trefzeker. Vorig jaar werd de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht eveneens winnend afgesloten: 2-1.

Wil jij er vrijdagavond ook bij zijn tegen Jong FC Utrecht? Om tickets te bestellen klik je hier

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

5 april 2018

Deel dit artikel: