Almere City FC ontvangt verrassend sterk Fortuna Sittard

Almere City FC neemt het vrijdagavond op tegen de verrassing van de Jupiler League: Fortuna Sittard. De Limburgers draaien een uitstekend  seizoen en staan na 31 speelronden op een verrassende derde plek in de Eerste Divisie.

Fortuna Sittard boekte afgelopen vrijdag een knappe 3-2 zege op Cambuur. Het betekende dat de Limburgers voor de zevende keer op rij ongeslagen bleven. De laatste nederlaag dateert van 12 februari van dit jaar. Jong AZ was toen met 2-0 te sterk. Daarna werd er drie keer gelijkgespeeld en vier keer gewonnen.

Met die uitslagen toont de ploeg karakter, want na de nederlaag tegen Jong AZ werd trainer Sunday Oliseh ontslagen. De 43-jarige oefenmeester werd de wacht aangezegd na een serie van vier nederlagen op rij. Die matige reeks was overigens niet de hoofdreden. Volgens de club was er sprake van een ‘onwerkbare situatie’.

Met Oliseh aan het roer won Fortuna Sittard voor het eerst sinds 23 jaar weer een hoofdprijs, namelijk een periodetitel. De prijs betekende ook dat Fortuna al geplaatst is voor de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. En misschien wordt het seizoen wel nog mooier, want de Limburgers strijden momenteel nog volop mee om het kampioenschap. De achterstand op koploper NEC bedraagt slechts twee punten. 

Perr Schuurs

Perr Schuurs is een van de blikvangers in het elftal van Claudio Braga. Het talent, dat het seizoen afmaakt bij Fortuna, werd afgelopen december gecontracteerd door Ajax. Uiteraard is Fortuna Sittard enorm trots dat het 18-jarige pareltje is ingelijfd door de Amsterdamse topclub.

Volgens de regionale krant is er een bedrag van om en nabij de twee miljoen euro met de transfer gemoeid. ,,Voor Fortuna is dit sowieso een megadeal. En een recordbedrag in de eerste divisie. Meer kunnen we niet zeggen”, reageerde de club ten tijde van de transfer. Het is in ieder geval duidelijk dat de Limburgers met Schuurs een veelbelovend talent in de selectie hebben.

Treffer Valpoort

Eerder dit seizoen won Fortuna Sittard met 2-1 van Almere City FC. Na een 2-0 voorsprong bij rust maakte Arsenio Valpoort nog de aansluitingstreffer, maar een resultaat zat er niet meer in voor de Almeerders. Uiteraard hoopt de ploeg van trainer Jack de Gier vrijdagavond revanche te nemen. ,,Het wordt ongetwijfeld een lastig duel. Fortuna heeft een bijzonder sterk team, maar ook wij gaan vol voor de winst”, aldus Valpoort.

Duel bijwonen

Wil jij vrijdag ook aanwezig zijn bij het duel tussen Almere City FC en Fortuna Sittard? Kaarten zijn nog online verkrijgbaar. Om tickets te bestellen klik je hier

Foto: Pro Shots

29 maart 2018

Deel dit artikel: