Valpoort: 'We weten waar we toe in staat zijn'

Almere City FC maakt zich op voor een druk paasweekeinde. Aanstaande vrijdag komt Fortuna Sittard op bezoek in het Yanmar Stadion en op maandag treedt de ploeg van trainer Jack de Gier in Brabant aan tegen RKC Waalwijk. ,,Voor ons ligt de focus volledig op het halen van de play-offs. Lukt dat niet, dan is ons seizoen mislukt. Maar wij hebben vertrouwen in een goede afloop”, aldus Arsenio Valpoort.

Onze clubtopscorer was afgelopen zondag tegen FC Emmen (2-2) weer eens trefzeker. Voor de 25-jarige aanvaller betekende dat zijn vijftiende competitietreffer van het seizoen. Een fijne opsteker, maar Valpoort hecht meer waarde aan het behaalde punt. ,,Wij zitten momenteel gewoon in een hele lastige fase, waarin ieder punt belangrijk kan zijn. Dat bleek bijvoorbeeld vorig jaar, toen we rechtstreekse plaatsing voor de halve finales van de play-offs op één punt misliepen. Daarom denk ik dat we uiteindelijk wel blij mogen zijn met het gelijkspel tegen Emmen.”

Ieder resultaat telt en Valpoort hoopt dat de weg omhoog weer kan worden ingeslagen. ,,We hebben dit seizoen ook een periode gehad waarin alles goed ging. We kwamen in een flow en wonnen wedstrijd na wedstrijd. Dat gevoel moeten we terug zien te krijgen. Dat is zeker mogelijk, maar het gaat op dit moment wat minder gemakkelijk. We weten waar we toe in staat zijn. Het is nu alleen zaak dat het er ook weer uitkomt.”

Met het teamgevoel zit het nog wel goed. ,,Er hebben in de afgelopen weken ook best wat wedstrijden tussen gezeten die we hebben verloren door persoonlijke fouten of slordigheden. Dat mag natuurlijk niet, maar we zijn toen niet weggespeeld. We zien daardoor voldoende mogelijkheden om er bovenop te komen en spelen iedere wedstrijd voor de winst. Dat zal tegen Fortuna Sittard en RKC Waalwijk niet anders zijn.”

Dat het lastige duels worden lijkt wel vast te staan. Fortuna Sittard staat momenteel derde in de Jupiler League en strijdt volop mee om het kampioenschap. ,,Dit is een taaie tegenstander”, beaamt Valpoort. ,,In Limburg hadden we het ook zwaar en hebben we terecht verloren. Kijkend naar de huidige verhoudingen zijn we de underdog, maar daardoor kunnen we misschien ook vrijuit voetballen. Het is een mooie uitdaging en een goed resultaat kan ons ook net het vertrouwen geven dat we op dit moment nodig hebben.”

Zijn doelpunt tegen FC Emmen was voor Valpoort persoonlijk een opsteker. ,,Natuurlijk is dat lekker voor een aanvaller, maar het teambelang staat voorop.”

In de resterende duels met Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Jong FC Utrecht, De Graafschap, Jong PSV, FC Eindhoven en FC Volendam is Almere City FC er dan ook alles aan gelegen om goed voor de dag te komen. ,,Het gaat goed komen, daar ben ik van overtuigd”, besluit hij hij zijn verhaal.

Wil jij vrijdag ook aanwezig zijn bij het duel tussen Almere City FC en Fortuna Sittard? Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

28 maart 2018

Deel dit artikel: