Almere City FC licht optie Overtoom en zegt zevental contracten op

Het seizoen 2017/2018 nadert zijn ontknoping en achter de schermen zijn ook de voorbereidingen op de nieuwe voetbaljaargang alweer in volle gang. Een belangrijk onderdeel daarvan is de samenstelling van de selectie.

Aanvoerder Tom Overtoom is ook komend seizoen speler van Almere City FC. De optie in zijn contract is gelicht, waardoor de 27-jarige middenvelder tot de zomer van 2019 vastligt in het Yanmar Stadion.

,,Ik ben blij dat de club nog steeds zoveel vertrouwen in mij heeft”, reageert Overtoom. ,,Het geeft mij dan ook een trots gevoel dat mijn contract met een jaar is verlengd. Mijn gevoel bij Almere City FC is nog steeds heel goed en ik heb het erg naar mijn zin. Dat de optie in mijn contract is gelicht, is een eerste stap op weg naar de nieuwe voetbaljaargang. Maar verder ligt onze focus volledig op de komende weken. Er valt dit seizoen immers nog veel te halen.”

Opzeggingen

Na afloop van het seizoen zal Almere City FC ook afscheid nemen van een zevental spelers. De contracten van Roy Pistoor, Khalid Tadmine, Kees van Buuren, Charlie Telfer, Jeffrey Rijsdijk, Sherjill Mac-Donald en Dennis van der Heijden worden definitief niet verlengd.

De overige spelers van het eerste elftal hebben een doorlopend contract of hebben een aanbieding van de club in beraad.

Foto: Tom Overtoom in actie; Ron Baltus, www.sportshots.pro 

27 maart 2018

Deel dit artikel: