Nicky van Hilten tekent eerste profcontract

Almere City FC heeft jeugdspeler Nicky van Hilten gecontracteerd. De 21-jarige rechtsback, die de hele jeugdopleiding doorliep, zette maandag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2020 aan de club bindt.

Van Hilten is bezig aan zijn zestiende seizoen bij Almere City FC en kan gerust bestempeld worden als een ‘kind van de club’. Hij doorliep de hele jeugdopleiding, maakte indruk in de beloftenploeg en werd vlak na de winterstop overgeheveld naar de A-selectie. ,,Ik ben begonnen met voetballen in de mini’s van FC Omniworld. Sindsdien is het mijn doel geweest om het eerste elftal te halen en in dit stadion te mogen spelen. Ik ben er dan ook trots op dat ik hier mijn eerste profcontract kan tekenen”, aldus Van Hilten.

In de afgelopen weken zat Van Hilten al meermaals bij de wedstrijdselectie van trainer Jack de Gier. ,,Ik voel het vertrouwen van de trainer. Dat is natuurlijk heerlijk voor een speler. Ik kan niet wachten om mijn officiële debuut in het eerste elftal te mogen maken.”

De Gier is blij met het vastleggen van Van Hilten. ,,Nicky is een jonge en talentvolle speler, die een goede ontwikkeling doormaakt. Vanuit de Academy heeft hij via het beloftenelftal de stap naar de A-selectie gemaakt. Hij is van origine een rechtsback, maar kan op meerdere posities uit de voeten. Voor ons is hij een welkome aanvulling van de selectie.”

Foto: Redactie Almere City FC

26 maart 2018

Deel dit artikel: