Almere City FC verliest in slotfase van Jong Ajax

Almere City FC heeft het competitieduel met koploper Jong Ajax verloren. De Almeerders speelden een prima partij en kregen enkele goede kansen, maar stapten na twee ongelukkige momenten als verliezer van het veld. Tot twee keer benutte Ajax een strafschop, waarvan één in de slotminuten.

Almere City FC kwam tegen Jong Ajax sterk uit de startblokken. Na een aantal speldenprikjes in het eerste kwartier kreeg Arsenio Valpoort de eerste echte kans van de wedstrijd. De aanvaller schoot na 22 minuten op Ajax-doelman Norbert Alblas.

Twee minuten later onderscheidde City-doelman Chiel Kramer zich. De sluitpost voorkwam met een knappe redding de 0-1. Hierna werd de koploper van de Jupiler League sterker, maar gescoord werd er voor rust niet.

Dat leek Valpoort direct na de theepauze wel te doen, maar zijn schot spatte op de buitenkant van de paal uiteen. In de zeventigste minuut, na goede kansen aan beide kanten, viel de 1-0 alsnog.

Silvester van der Water schoot uit een afvallende hoekschop raak. De razendsnelle buitenspeler leek Almere City FC hiermee aan de overwinning te helpen, maar in de resterende minuten ging het helemaal mis en vielen enkele beslissing in het nadeel van City uit.

Zian Flemming mocht na 78 minuten voor de eerste keer aanleggen vanaf de penaltystip. De invaller verkreeg de strafschop nadat Damon Mirani een overtreding binnen het zestienmetergebied zou hebben gemaakt.

In de slotfase werd de avond nog vervelender. Na slordig uitverdedigen van Anass Ahannach wees Bax gemakkelijk naar de stip, waarna Flemming het duel in het voordeel van de koploper besliste.

De 2-1 nederlaag was extra zuur, omdat de formatie van De Gier enkele goede kansen kreeg en ook recht leek te hebben op een penalty. Een moment in de 81ste minuut werd echter weggewuifd.

Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

2 maart 2018

Deel dit artikel: