Salasiwa schiet Almere City met twee goals langs Go Ahead Eagles

Een prachtige aanname van Anass Ahannach, gevolgd door een subtiel balletje richting Gaston Salasiwa. Het was het moment, waarop het stadion ontplofte. Met een heerlijke punter liet Salasiwa Go Ahead Eagles-doelman Sonny Stevens voor de tweede keer kansloos. Daarmee besliste één van de vele uitblinkers aan Almeerse zijde het competitieduel: 2-0.

Silvester van der Water kreeg na negen minuten de eerste kans. De buitenspeler, die een heerlijke pot speelde, zag zijn knal gekeerd worden door Stevens. Het luidde een uitstekende eerste helft van Almere City FC in. De beloning volgde na 21 minuten spelen. Verdediger Leeroy Owusu legde de bal panklaar voor Gaston Salasiwa. De middenvelder schoot vervolgens vakkundig raak: 1-0.

Nog voor de rust kreeg de formatie van City-trainer Jack de Gier een drietal mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Van der Water was het dichtst bij een tweede treffer voor rust, een geweldige knal van de aanvaller spatte op de lat uiteen.

In de tweede helft, waarin City wederom de bovenliggende partij was, had Van der Water opnieuw pech in de afronding. De buitenspeler raakte nu de buitenkant van de paal.

Het werd uiteindelijk de avond van Salasiwa. Na prachtig voorbereidend werk van Ahannach punterde hij de 2-0 binnen. Daarmee besliste hij na iets meer dan een uur spelen het duel definitief in het voordeel van City.

In het restant kregen de Almeerders nog mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar het bleef bij 2-0. Daar maalde echter niemand om, want Almere City FC revancheerde zich vrijdagavond knap na de pijnlijke avond in Oss van vorige week (5-1 nederlaag, red.).

Volgende week neemt Almere City FC het op tegen MVV Maastricht. Waarschijnlijk is de zieke Tom Overtoom dan ook weer van de partij.

Foto’s Lenno van Dekken

16 februari 2018

Deel dit artikel: