Kvída: 'Iedere wedstrijd vol gas geven'

Het rugnummer 5 siert dit seizoen het shirt van Josef Kvída. De 21-jarige verdediger kwam afgelopen zomer op huurbasis over van PEC Zwolle en speelt inmiddels een belangrijke rol in de ploeg van trainer Jack de Gier. ,,Ik heb bijna alles gespeeld en ben blij om hier te zijn”, vertelt de Tsjech, die in achttien van de 24 gespeelde competitieduels in actie kwam.

Heel bewust heeft Kvída ervoor gekozen om dit seizoen PEC Zwolle in te ruilen voor Almere City FC. ,,Op papier is dat misschien een stap terug, maar zo zie ik het niet. Bij PEC Zwolle heb ik afgelopen seizoen slechts twee keer een basisplaats gehad. Dat was tegen Vitesse en Ajax. Maar ik ben nog jong en dan wil je lekker voetballen. Die kans krijg ik hier en daar ben ik blij mee. Ik heb het goed naar mijn zin.”

Kvída kwam in het Yanmar Stadion binnen als linksback, maar speelde inmiddels ook meerdere wedstrijden als linker centrale verdediger. ,,Ik ben immers bijna twee meter en kan goed koppen. Dat komt ook goed van pas wanneer je centraal speelt. Ik kan op beide posities uit de voeten”, vertelt de Tsjech, die ook jeugdinternational is bij de nationale ploeg.

,,Natuurlijk geniet ik ervan om voor mijn land te spelen”, glimlacht Kvída. ,,Ik ben aanvoerder bij O20 en ik kijk er ook naar uit om voor Jong Tsjechië te mogen spelen. Dat is mijn volgende doel, want die ploeg strijd echt mee om de EK en WK-kwalificatie.”

Momenteel ligt zijn focus echter volledig op Almere City FC. ,,De laatste twee wedstrijden hebben we het niet goed gedaan, maar daarvoor hebben we een hele sterke serie wedstrijden neergezet. Van de acht gespeelde duels wonnen we er zes, speelden we er één gelijk en ging er één verloren. Dan kun je weer eens tegen een nederlaag aanlopen, al balen we er natuurlijk wel van. We willen nu de draad weer oppakken.”

Kvída heeft er alle vertrouwen in dat er nog veel punten behaald gaan worden in het restant van het seizoen. ,,Ik vind echt dat wij een hele goede ploeg hebben. Tom Overtoom kan in mijn optiek zo in de Eredivisie spelen en er lopen nog meer jongens rond die echt een hoog niveau halen. Zelf ben ik soms tevreden, maar ik weet ook dat ik nog beter kan. Mijn doel is om iedere wedstrijd vol gas te geven en iedere minuut gefocust te zijn.”

Het moet vrijdagavond resulteren in een zege op Go Ahead Eagles. ,,Wij zijn thuis erg sterk en willen de punten hier houden. Het behalen van de play-offs is het belangrijkste en het liefst voetballen we ons nog bij de beste vijf”, besluit Kvída.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

15 februari 2018

Deel dit artikel: