Almere City FC verlengt contract Silvester van der Water

Almere City FC heeft overeenstemming bereikt met Silvester van der Water over het verlengen van zijn huidige contract. De nieuwe verbintenis met de talentvolle buitenspeler loopt tot de zomer van 2019.

Van der Water, die sinds 2014 in onze Football Academy speelt, maakte op 12 februari 2016 zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Dit seizoen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van trainer Jack de Gier. De 21-jarige rechtsbuiten heeft inmiddels 44 competitiewedstrijden in de Jupiler League achter zijn naam staan.

,,Dit geeft een heel fijn gevoel. Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer en de club. Nu is het aan mij om het waar te maken”, vertelt een stralende Van der Water, die dit seizoen in dertien wedstrijden tot zes doelpunten kwam en vier assists gaf. Ook was hij negen keer trefzeker voor Jong Almere City FC in de Derde Divisie Zaterdag.

,,Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en met het team de beoogde doelstellingen halen. Natuurlijk hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor het elftal en het is mijn doel om de lijn van de afgelopen maanden door te trekken.”

Trainer Jack de Gier is blij dat Van der Water heeft gekozen voor een langer verblijf bij Almere City FC. ,,Sil is een jongen die vanuit de Academy op het juiste moment de juiste stappen heeft gemaakt. Hij ontwikkelt zich snel en dat betaalt zich uit in deze nieuwe overeenkomst. Het vertrouwen van beide kanten is groot.”

Algemeen directeur John Bes deelt die mening. ,,Silvester is een talentvolle speler die populair is bij de fans. Het is prachtig dat we Sil ondanks de interesse van andere clubs langer kunnen behouden. Dat is ook tekenend voor de ambities van de club.”

Foto: Redactie Almere City FC

31 januari 2018

Deel dit artikel: