Almere City FC huurt Mink Peeters van Real Madrid

Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Mink Peeters. De 19-jarige aanvaller wordt de rest van het seizoen gehuurd van Real Madrid. Maandag worden de laatste details afgerond,wordt de buitenspeler medisch gekeurd en staat hij waarschijnlijk voor het eerst op het trainingsveld.

Peeters doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in 2012 de overstap naar Ajax. Hij voetbalde twee jaar op sportcomplex De Toekomst, waarna hij een contractvoorstel van Real Madrid accepteerde. In augustus 2017 ondertekende de talentvolle aanvaller een nieuw driejarig contract bij de Spaanse topclub. Peeters, tevens jeugdinternational bij de vertegenwoordigende teams van Oranje, speelde vorig jaar voor Real Madrid Juvenil A (O19) en won daarmee de titel en beker in Spanje. Afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan VVV-Venlo. Nu maakt hij de overstap naar Almere.

Mink Peeters is blij met zijn komst naar het Yanmar Stadion. ,,Ik heb heel veel zin in een nieuwe uitdaging en ik hoop bij Almere City FC de volgende stappen te zetten in mijn carrière.’’

Hoofdtrainer Jack de Gier is verheugd met het aantrekken van de talentvolle aanvaller. ,,Mink past met zijn ambities goed bij de ambities van de club. Wij zijn content met het feit dat wij het aankomende half jaar over Mink kunnen beschikken.’’

Algemeen directeur John Bes sluit zich daar bij aan. ,,Mink is één van de grootste talenten van Nederland. Het is goed om te zien dat zo’n jongen bewust kiest voor Almere City FC. Het is ondertussen bekend dat jonge talenten hier beter worden en dat zij kunnen profiteren van het podium dat wij hen bieden.” 

 

Foto: Redactie Almere City FC

27 januari 2018

Deel dit artikel: