Almere City FC contracteert Joshua Smits

Almere City FC heeft zich versterkt met Joshua Smits. De 25-jarige doelman komt per direct over van NEC Nijmegen en tekent een contract voor 1,5 jaar in het Yanmar Stadion. Met de komst van Smits beschikt trainer Jack de Gier weer over drie keepers in zijn selectie na het vertrek van Roy Pistoor naar ASV De Dijk.

Smits stond de afgelopen zeven jaar onder contract bij NEC. Op 10 augustus 2014 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Hij was in het seizoen 2014/2015 de eerste doelman van de club uit Nijmegen, keepte 35 wedstrijden en werd kampioen van de Jupiler League. Het seizoen erop moest hij door de revalidatie van een gebroken pols noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Deze voetbaljaargang stond Smits zes wedstrijden onder de lat bij NEC.

Trainer Jack de Gier is blij met de komst van Smits. ,,Na het vertrek van Roy zijn wij op zoek gegaan naar een extra keeper voor onze selectie. In Joshua hebben we deze doelman gevonden. Het is een ambitieuze jongen die bij NEC al heeft laten zien het niveau aan te kunnen. Dat past ook goed bij de ambities van de club.”

Algemeen directeur John Bes sluit zich daar bij aan. ,,Joshua heeft zich in onze gesprekken als een echte winnaar gepresenteerd, die net als wij er alles voor over heeft om succesvol te zijn. Met die instelling is hij een welkome aanvulling op onze selectie”, aldus Bes.

Foto: Pro Shots / Joep Leenen

24 januari 2018

Deel dit artikel: