Almere City FC verlengt contract Anass Ahannach

Almere City FC heeft overeenstemming bereikt met Anass Ahannach over het openbreken en verlengen van zijn huidige contract. De nieuwe verbintenis met de talentvolle middenvelder loopt tot de zomer van 2020.

Ahannach, die al sinds 2012 in de jeugdopleiding van Almere City speelt, heeft zich in rap tempo opgewerkt van beloftespeler naar basisspeler in het eerste elftal. De 19-jarige middenvelder geeft aan ‘super trots’ te zijn op de nieuwe aanbieding die hij heeft gekregen.

,,Deze contractverlenging bewijst dat de club blij met mij is. Er spreekt ontzettend veel vertrouwen uit en daar ben ik dankbaar voor. Het harde werken wordt beloond. Tegelijkertijd zie ik dit pas als een begin. Ik ben nog lang niet tevreden”, aldus Ahannach, die wil benadrukken dat hij ontzettend blij is met trainer Jack de Gier.

,,Het is heel snel gegaan met mijn ontwikkeling, maar dat was niet gelukt zonder deze trainer. Hij helpt mij met alles. Dat is ontzettend belangrijk voor een speler. Ik ga voor hem door het vuur. Mijn belangrijkste doel is dan ook om mij te blijven ontwikkelen en het vertrouwen terug te betalen.”

De Gier omschrijft Ahannach als een speler met veel voetballend vermogen. ,,Anass is een talent met potentie. Een kwalitatief sterke speler, die zich vanuit O19 in de basis heeft gespeeld bij het eerste elftal. Ik ben er blij mee dat we een jongen als Anass langer aan de club kunnen binden.”

Ook algemeen directeur John Bes reageert verheugd op de contractverlenging. ,,Het is ons doel om jonge spelers op te leiden, beter te maken en uiteindelijk te laten debuteren in het eerste elftal. Dat een jongen die al zo lang in onze opleiding heeft gespeeld zich nu zo snel ontwikkelt is een mooi verhaal voor de club in het algemeen en de speler in het bijzonder.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

22 december 2017

Deel dit artikel: