Almere City FC lijdt duur puntenverlies bij Volendam

Een bedompte sfeer in de kleedkamer van Almere City FC, na afloop van het treffen met FC Volendam. De ploeg van trainer Jack de Gier had in het Kras Stadion uitstekende zaken kunnen doen in de strijd om de tweede periode, maar bleef helaas steken op een 1-1 gelijkspel. ,,Ik ben echt boos om de manier waarop we het hier weggeven. We leveren gewoon twee punten in”, aldus De Gier na het laatste fluitsignaal.

De Almeerders speelden een aardige eerste helft en kregen na twintig minuten de eerste grote kans om de score te openen. Uit een voorzet van Leeroy Owusu kopte Silvester van der Water op doel. Zijn inzet kon door doelman Hobbie Verhulst met een uiterste krachtsinspanning uit de goal worden gehouden.

Na ruim een half uur moest Chiel Kramer redding brengen op een schot van Kevin Visser. Via de paal belandde de bal voor de voeten van Nick Doodeman. Die scoorde de 1-0, maar stond in buitenspelpositie. Op slag van rust was het aan de andere kant bijna raak. Anass Ahannach draaide zich razendsnel vrij, schoot van afstand op doel en raakte de paal.

De ploeg van De Gier begon sterk aan de tweede helft en kwam middels een fraai doelpunt verdiend op een 0-1 voorsprong. Uit een strakke voorzet van Gaston Salasiwa kopte Arsenio Valpoort raak. Voor de aanvaller was het alweer zijn elfde treffer van het seizoen.

Na 67 minuten leek invaller Dennis van der Heijden de wedstrijd te kunnen beslissen, maar hij werd in kansrijke positie aangetikt door Henny Schilder. De verdediger van Volendam werd bestraft met een rode kaart. Waar je zou verwachten dat de Almeerders het duel daarna rustig uit zouden spelen, slaagden zij daar niet in.

Een onhandige overtreding van Javier Vet leidde een vrije trap van de thuisploeg in. De afvallende bal belandde voor de voeten van Rodney Antwi en die schoot na 74 minuten de gelijkmaker tegen de touwen. ,,Als je op gevaarlijke plekken zulke domme overtredingen maakt…”, foeterde De Gier na afloop.

,,Bovendien hebben we de vrije trappen van Volendam meermaals bestudeerd en wisten we dat ze de bal vaak laag voor de goal leggen. Toch staan er mensen vrij. Daar word ik ongelooflijk kwaad van en het stoom kwam uit mijn oren. In de periode zakken we nu onder NEC en FC Den Bosch en maandag kan ook Fortuna Sittard of Jong PSV nog boven ons komen. Ik hoop dat dit achteraf niet twee hele dure verliespunten blijken te zijn”, besloot De Gier.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

1 december 2017

Deel dit artikel: