Almere City FC grijpt macht in tweede periode

Almere City FC is de nieuwe koploper in de tweede periode. De formatie van trainer Jack de Gier boekte op eigen veld een zwaarbevochten 3-2 zege op RKC Waalwijk, dat voorafgaand aan het duel derde stond in de periodestand. Fortuna Sittard, NEC en FC Eindhoven zijn nu de naaste belagers en hebben één punt minder (negen).

Arsenio Valpoort nam na negen minuten de 1-0 voor zijn rekening. De razendsnelle aanvaller schoot vanaf de penaltystip raak. Valpoort verdiende de strafschop nadat City-verdediger Calvin Mac-Intosh met een splijtende pass de verdediging van RKC op het verkeerde been zette en RKC-doelman Etienne Vaessen (kreeg geel, red.) vervolgens Valpoort onreglementair afstopte.

Direct na de openingstreffer leek Johan Voskamp voor de 1-1 te zorgen, maar die haalde niet het maximale eruit. Vijf minuten later viel de gelijkmaker alsnog. Uit een corner kon Jan Lammers ongehinderd binnen kopen.

Het was een tegenslag voor de formatie van trainer Jack de Gier, die stormachtig aan het duel begon, maar na de 1-1 de grip op de wedstrijd verloor.

Toch stond het na 27 minuten 2-1! Een kopbal van Damon Mirani werd van de lijn gehaald, maar in tweede instantie schoot Ezra Walian alsnog raak. Silvester van der Water zorgde daarna voor de 3-1, maar nog voor de rust kwam RKC terug tot 3-2. Dylan Seys schoot raak uit een vrije trap.

Diezelfde Seys was na een uur spelen opnieuw dicht bij een treffer. Vanaf een flinke afstand schoot hij op de paal.

In het restant golfde het spel op en neer en kregen beide teams goede mogelijkheden op nog een treffer, maar het bleef bij 3-2. Daardoor is Almere City in de tweede periode nog altijd ongeslagen (drie zeges en een remise).

Komende vrijdag speelt de formatie van De Gier bij FC Volendam. 

Foto's Ron Baltus; www.sportshots.pro 

27 november 2017

Deel dit artikel: