Topscorer Boere voorkomt nieuw huzarenstukje Almere City

Met een van richting veranderd schot heeft Tom Boere een nieuw huzarenstukje van Almere City FC voorkomen. De topscorer van FC Oss zorgde na tachtig minuten voor de 3-3 eindstand en voorkwam daarmee dat de Almeerders net zoals tijdens de heenwedstrijd een 2-0 achterstand goed maakten.

Uit ongeloof sloeg FC Oss-trainer Francois Gesthuizen zijn hand voor zijn mond. De oefenmeester van de Brabanders zag zijn ploeg even daarvoor geheel tegen de verhouding in op een 0-2 voorsprong komen. Werkelijk uit het niets schoot Kivuyu in de 39e minuut de 2-0 tegen de touwen.

Een kwartier eerder had  Tom Boere – na zeker vier grote kansen voor Almere City – de score geopend vanaf de penaltystip. De topscorer, die voorafgaand aan het duel al goed was voor 26 competitietreffers, mocht aanleggen nadat City-doelman Chiel Kramer te laat was en Soufyan Ahannach enkele tellen eerder de bal op het middenveld inleverde.

Ondanks de tikken na het ijzersterke begin kwam de formatie trainer Jack de Gier na rust uitstekend uit de startblokken. Vrijwel direct na de thee zorgde Jeffrey Rijsdijk voor de 1-2. Een voorzet vanaf links werkte hij in de kruising.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Sherjill Mac-Donald zorgde met een krachtige kopbal voor de 2-2. Toen moest het mooiste nog komen. Op werkelijk fantastische wijze omspeelde Ahannach zijn tegenstander op de achterlijn en knalde vervolgens de bal met de buitenkant van de hoek in de verre hoek. Het publiek stond op de banken!

Een nieuwe stunt en een dik verdiende zege leek in de maak, maar Boere dacht daar anders over. Met behulp van een Almeers been voorkwam hij dat zijn team met nul punten terugreisde naar Brabant.

Hoewel Justin Mathieu daarna nog tegen zijn tweede gele  en dus rode kaart aanliep en City via Rick ten Voorde en Javier Vet nog kansen kreeg op de zege bleef het bij 3-3.

Rick ten Voorde neemt nog een keer het duel van Oss onder vuur, maar ziet zijn poging stranden. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

24 februari 2017

Deel dit artikel: