Almere voor Almere: € 1.500 voor het Fonds Bijzondere Noden

Een mooi moment in de rust van het duel tussen Almere City FC en FC Emmen (3-1). Het bestuur van het Fonds Bijzondere Noden (FBN) krijgt een cheque van 1.500 euro overhandigd. Een bedrag waarmee zij materiële hulp kunnen verlenen aan Almeerse kinderen en jongeren die in een financiële noodsituatie verkeren. Een actie die zodoende naadloos aansluit bij ons maatschappelijk project ‘Almere voor Almere’. Wij willen alle supporters die een bijdrage hebben geleverd hiervoor hartelijk bedanken!

De club schenkt bijna de hele opbrengst van de online kaartverkoop voor het duel met FC Emmen aan dit goede doel. Met het bedrag van onze collecte er bovenop en een aandeel van de gemeente Almere kon in de rust een mooi eindbedrag bekend worden gemaakt. Wethouder René Peeters (D66) was namens de gemeente aanwezig om bij de uitreiking van de cheque aanwezig te zijn.

,,Dankzij Almere City FC en de gemeente is het Fonds Bijzondere Noden in staat om meer Almeerse jongeren, die tussen wal en schip dreigen te raken, te helpen”, reageert Jeltje Vliegenthart, secretaris van het FBN. ,,Wij zijn Almere City FC en de supporters daar dankbaar voor.”

Het Fonds Bijzondere Noden helpt bijvoorbeeld bij het aanschaffen van een computer voor een leerling die dit echt niet kan betalen en die toch zijn huiswerk moet maken. Of bij het aanschaffen van een fiets voor een kind dat naar school moet fietsen. ,,Dat zijn enkele concrete voorbeelden”, beaamt Vliegenthart. ,,Ons motto is dat kinderen en jongeren in Almere ‘mee moeten doen’. Ongeacht de situatie thuis moeten zij kunnen participeren in de samenleving.”

Foto: Wethouder Reneé Peeters (D66) en Christian Wiedeman (Almere City FC) overhandigen de cheque van € 1.500 aan het bestuur van het Fonds Bijzondere Noden. Rechts staat secretaris Jeltje Vliegenthart; Ron Baltus, www.sportshots.pro 

7 februari 2017

Deel dit artikel: