Almere City FC verlengt contract Jack de Gier

Hoofdtrainer Jack de Gier blijft ook komend seizoen werkzaam bij Almere City FC. De directie van de club heeft overeenstemming bereikt met de 48-jarige oefenmeester over een contractverlenging voor een jaar, met de optie voor nog een jaar.

,,Deze contractverlenging sluit goed aan bij mijn ambities”, vertelt De Gier. ,,Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Dat is een belangrijke voorwaarde om langer met elkaar door te gaan. De club als geheel, maar ook de selectie en staf, hebben duidelijk stappen gezet en ik zie het als een uitdaging om met elkaar ook de volgende stap te zetten. Daarnaast zijn er hier volop mogelijkheden om mezelf als trainer te blijven ontwikkelen.”

De Gier is sinds 1 januari 2016 werkzaam als hoofdtrainer van Almere City FC. Na zijn aanstelling kende hij met de club een sterke tweede seizoenshelft, waarin een periodetitel werd gewonnen en uiteindelijk de halve finale van de play-offs om promotie werd bereikt. Dit seizoen brak hij opnieuw een clubrecord, door met Almere City FC acht wedstrijden op rij te winnen.

Het is duidelijk dat De Gier onverminderd ambitieus is. ,,Het doel is om constant beter te worden. Voor dit seizoen komt het erop neer dat we het puntenrecord willen aanscherpen, de play-offs willen halen en het liefst daarin een ronde verder komen. Bovendien hopen we mee te kunnen strijden om de vierde periode. Makkelijk zal het zeker niet worden, maar het zijn mooie uitdagingen.”

Algemeen directeur John Bes is bijzonder tevreden dat De Gier zijn contract heeft verlengd. ,,Wij zijn zeer verheugd dat we de prettige samenwerking met Jack kunnen voortzetten. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste man is om de ambitieuze doelstellingen van de club te behalen.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

4 februari 2017

Deel dit artikel: