De Gier kritisch na nederlaag tegen AZ: 'Dit is een eye-opener'

Op het fraaie AFAS trainingscomplex heeft Almere City FC zaterdagmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen AZ. Met veel voetbalfans langs de lijn kon de ploeg van trainer Jack de Gier echter niet overtuigen. De eredivisionist uit Alkmaar was met 4-0 te sterk en dat stemde de oefenmeester allerminst tevreden. ,

,,Dit is een eye-opener”, trapte De Gier af. ,,Maandag gaan we met de jongens bespreken wat er mis is gegaan. Was het de concentratie, schrokken ze van het niveau van de tegenstander of gebeurde er na de vroege tegengoal mentaal iets? Dat gaan we rustig bekijken. We moeten hier ook niet teveel van schrikken, want we zitten midden in de voorbereiding. Dan kunnen er soms dingen mis gaan. Maar ik zag ook een bepaalde twijfel en terughoudendheid en dat vind ik wel erg.”

Door goals van Levi Garcia en Jeremy Helmer (2x) keek Almere City bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. Helmer maakte er in de tweede helft ook nog 4-0 van, door een hoekschop rechtstreeks in het doel te draaien.

,,Vandaag heb ik helaas niets goed zien gaan”, was de conclusie van De Gier. ,,We begonnen te slap en liepen vanaf het begin achter de feiten aan. Terwijl we er juist op gehamerd hadden om snelle tegengoals te voorkomen.”

Toch kijkt De Gier verder dan dit ene duel met AZ. ,,Want tegen NEC heb ik de ploeg wel een goede wedstrijd zien spelen. Natuurlijk had ik vandaag liever met 4-0 gewonnen, maar we zitten nog in een traject richting de competitiestart. Dinsdag wacht de volgende oefenwedstrijd, tegen Cambuur. Dat is weer een mooie test om te zien hoe we ervoor staan. En dan verwacht ik dat de ploeg beter voor de dag komt.”

Jong Almere City klopt Spakenburg 

Jong Almere City FC kende meer succes. De ploeg van trainer Rene Koster speelde gelijktijdig met de A-selectie een oefenwedstrijd tegen Spakenburg en won met 1-2.

Rafael Boer bracht de Almeerders op een 0-1 voorsprong en dat was ook de ruststand. In de tweede helft maakte de thuisploeg eerst nog gelijk, maar Daan Ibrahim besliste het duel alsnog in het voordeel van City.

Eerder deze week was de beloftenploeg ook al met 1-0 te sterk voor Jong AZ.

Foto: Silvester van der Water probeert zijn tegenstanders van AZ te snel af te zijn; Redactie Almere City FC

16 juli 2016

Deel dit artikel: