De Gier ziet perspectief ondanks nederlaag tegen NEC

Een weerzien met oude bekenden. Dat was de wedstrijd tussen NEC en Almere City FC (3-1). Niet alleen was trainer Jack de Gier tot afgelopen winter werkzaam in Nijmegen, ook Jasper Waalkens en Rick ten Voorde droegen eerder het shirt van NEC om de schouders. NEC-doelman Marco van Duin kwam op zijn beurt weer uit voor Almere City FC.

Hoewel De Gier zijn ploeg met 3-1 zag verliezen van de eredivisionist, was hij na afloop grotendeels tevreden over het vertoonde spel. ,,Het was een wereld van verschil met de wedstrijd tegen AFC”, vertelt de oefenmeester. ,,We creëerden een aantal prima kansen en als we dit duel hadden gewonnen was het ook niet gek geweest. We begonnen met een aanvallend middenveld (Rijsdijk, Overtoom, Ahannach red.) en hadden benadrukt dat er goed op de omschakeling gelet moest worden. Helaas maakten we daarin toch een foutje en die werd afgestraft.”

Silvester van der Water verspeelde de bal na een vermeende overtreding, waarna NEC in de omschakeling toesloeg. Quincy Owusu, de speler die ooit furore maakte op het WK onder 20, benutte zijn snelheid en schoot beheerst raak.

In de 21ste minuut verdubbelde Roman de score door te profiteren van wat slordig uitverdedigen van City. De Almeerders hadden wat pech dat die stand ook bij rust op het scorebord stond, want Rijsdijk (van lijn gehaald en redding keeper) en Ten Voorde (kopbal naast) kregen prima kansen om ook doel te treffen.

De Gier liet zijn basis tot de 65ste minuut staan. Alleen Soufyan Ahannach werd na rust vervangen door Dyllan Lanser. Uitgerekend de invaller schoof op aangeven van Ten Voorde de 2-1 tegen de touwen. Het laatste half uur kregen veel spelers van het beloftenteam nog speeltijd. Vlak nadat Emre Bal van dichtbij de lat had geraakt, besliste Milton Klooster het duel met de 3-1.

De Gier gaf in Garderen nogmaals aan dat hij tevreden is met de huidige selectie en alleen nog hoopt op een versterking voor de rechtsbuitenpositie. ,,Nick van der Velden is momenteel op proef bij een Schotse club. Wij hopen nog steeds dat hij voor Almere City zal kiezen. Dan is de selectie aardig rond. Mocht Nick anders besluiten, dan wil ik er graag nog een echte buitenspeler bij”, liet de coach optekenen.

Door de blessures van Lars Nieuwpoort, Paul Quasten (beiden licht geblesseerd), Javier Vet (scheurtje in pees), Khalid Tadmine (gebroken middenvoetsbeentje) en Yener Arica (scheurtje) zal De Gier de komende tijd nog wel moeten sleutelen aan zijn opstelling.

Daar heeft hij nog tot 5 augustus voor, wanneer de competitie van start gaat met een uitwedstrijd bij FC Volendam. Aanstaande zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd. Dan is AZ – inmiddels zonder de naar Tottenham Hotspur vertrokken Vincent Janssen - de tegenstander. Het duel in Wijdewormer begint om 14.30 uur.

Tom Overtoom komt tegen NEC 65 minuten in actie. Foto: Ron Baltus: www.sportshots.pro

12 juli 2016

Deel dit artikel: