Almere City FC besluit Open Dag met gelijkspel tegen AFC

Almere City FC heeft de Open Dag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen AFC. Het duel met de Amsterdamse club, die uitkomt in de nieuwe tweede divisie, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Namens City waren Jeffrey Rijsdijk en de nieuwe aanwinst Rick ten Voorde trefzeker.

Aan het begin van de avond konden de supporters zich uitleven met verschillende balspellen. Jeugdige fans deden mee aan het gaten schieten en streden tegen elkaar in een potje bubbelvoetbal. Na de training van Jong Almere City FC en de spelerspresentatie wachtte de oefenwedstrijd tegen AFC.

De ploeg van trainer Jack de Gier kwam al na acht minuten op voorsprong. Na een mooi uitgespeelde aanval schoot Rijsdijk in tweede instantie raak.

Twaalf minuten later verdubbelde Ten Voorde de score. De aanvaller, die vrijdag werd gepresenteerd, was dus meteen trefzeker. Hij werd diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoof de bal beheerst binnen.

Via Nick van der Velden (net over) en Ten Voorde (lat) had de score verder kunnen oplopen, maar hun inzetten troffen net geen doel.

In de tweede helft bracht De Gier elf nieuwe spelers binnen de lijnen, waaronder veel jongens die deel uitmaken van de beloftenploeg. Zij hadden het direct na rust even goed lastig met de gasten uit Amsterdam, die via Pieter Koopman en wulffraat razendsnel de stand op de 2-2 brachten.

In het vervolg van de wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en bleven grote kansen achterwege. Het bleef bij 2-2 in het Yanmar Stadion.

Dinsdagavond wacht voor Almere City FC de volgend oefenwedstrijd. Dan is in Gardere NEC de tegenstander.

Foto: Aanwinst Rick ten Voorde is direct trefzeker voor Almere City FC; Ron Baltus, www.sportshots.pro 

8 juli 2016

Deel dit artikel: