Jong Almere City FC valt tegen Excelsior Maassluis in herhaling

Het lijkt een terugkerend verhaal te worden voor Jong Almere City FC: De eerste helft een licht overwicht creëren, zelf de kansen missen en vervolgens in de tweede acte de bietenbrug op gaan. Het gebeurt de beloftenploeg van Ivar van Dinteren zaterdag opnieuw. Het wordt 3-1 in het voordeel van Excelsior Maassluis.

Halverwege de tweede helft slaakt heel Maassluis een zucht van verlichting. Anass Ahannach hoeft de bal maar in te lepelen. De bal komt in de rebound naar hem toe stuiteren en de Almeerse middenvelder staat oog in oog met de keeper. Als een ‘magic bullet’ raakt de bal echter geen doel.

We tellen nog geen aanval later de bal al aan de andere kant wel. Marouane Afaker passeert keeper Mike Grim, terwijl de rode brigade appelleert voor een overtreding. Radinio Balker ligt kermend op de grond van de pijn en zijn directe tegenstander scoort, maar scheidsrechter Frank de Winter wil van een overtreding niets weten.

De schitterende omhaal van Jelle Goselink die hierna volgt, verdient eigenlijk een mooiere plek in het verhaal. Goselink plukt de bal uit de lucht en verschalkt de keeper van Excelsior Maassluis in de verre hoek voor de snelle gelijkmaker. Niemand heeft het na de wedstrijd nog over dié bal, omdat vier minuten later de voorsprong voor de thuisploeg alweer in het netje ligt. Sefa Kurt rommelt en frommelt, totdat de bal Mike Grim is gepasseerd.

Als even later Tarik Evre ook nog een eigen doelpunt binnenkopt, weet Ivar van Dinteren dat ook deze strijd is gestreden. Jong Almere City verliest met 3-1 en bivakkeert samen met Jong Vitesse (dat vandaag nog in actie komt tegen De Treffers) net boven de degradatiestreep. Volgende week heeft het in het eigen Yanmar Stadion een kluif aan Spakenburg.

25 november 2018

Deel dit artikel: