Jong Almere City FC opnieuw niet volwassen genoeg

Jong Almere City FC heeft zichzelf gisteren (zaterdag) opnieuw niet beloond.  De beloftenploeg van Ivar van Dinteren had genoeg mogelijkheden tegen tegenstander V.V. IJsselmeervogels, maar vergat de trekker over te halen. De tweede divisionist verloor uiteindelijk met 0-2.

Stijn Keller is zaterdagmiddag een baken van rust op het hoofdveld van het Yanmar Stadion, maar ook hij kan de nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. De keeper redt drie keer stijlvol op een IJsselmeervogelse inzet in de eerste helft en geeft hiermee zijn ploeg geloof en kracht. Maar wie wil winnen moet ook scoren en dat zit er vandaag voor de beloftenploeg opnieuw niet in.

Na de 0-0 ruststand komt Almere City FC wel vol overtuiging uit de startblokken. De kansen zijn echter niet besteed aan jonge beloften als Anwar Bensabouh, Alfred Mensah en Achille Vaarnold. Ook nadat de 0-1 is gevallen, door een kopbal van Robbert Olijfveld, blijven de diverse kansen onbenut. Almere City FC schiet zichzelf daarmee in de voet.

“Ik hoop dat je jongens slecht hebben slapen,” zegt Ivar van Dinteren. “Het is fijn om elke week de complimenten te krijgen, maar uiteindelijk moet het ook resulteren in punten. Wij zijn uiteraard hier om de jongens op te leiden voor de hoofdmacht, maar ook winnen hoort bij opleiden. Door te winnen, en net dat extra stapje te zetten, krijg je vertrouwen en word je ook weer beter.”

De 0-2 van IJsselmeervogels volgt zo’n kwartier voor tijd. Jong Almere City FC is niet meer bij machte om aan die score iets te veranderen.

18 november 2018

Deel dit artikel: