Mooie stranddag voor Almere City FC in Scheveningen

Jong Almere City FC heeft bij een stranddag in Scheveningen drie punten meegenomen: 0-3. De ploeg van Ivar van Dinteren neemt met de winst afstand van de originele degradatiezone.
 

Als veldoverwicht punten oplevert, dan had Jong Almere City FC er deze zaterdag zeker tien verdiend. Maar er moeten ook doelpunten vallen om drie punten op te strijken en daar had de Almeerse formatie aanvankelijk moeite mee.
 

Totdat in de extra tijd van de eerste helft een zware rode kaart wordt getrokken voor een ogenschijnlijk licht vergrijp. Stijn Meijer snelt samen met Samir El Moussaoui alleen op het doel van SVV Scheveningen af. In een rechtstreeks duel komt Meijer ten val. Inrukken voor de captain van SVV Scheveningen, aldus scheidsrechter Hensgens.
 

De tweede helft is het daarom wachten op de verlossende doelpunten en die komen van Stijn Meijer en Edward Francis. In een tijdsbestek van twee minuten brengen zij Scheveningen in mineur met twee doelpunten.
 

Als tien minuten later ook Anwar Bensabouh het net laat bollen, weet iedereen dat de wedstrijd gespeeld is en dat het Almere City FC opnieuw gelukt is een concurrent aan de kant te zetten. Enige domper op de feestvreugde is het verlies van Sam Krant. De aanvoerder moest in de eerste helft voortijdig het veld verlaten met een hamstringblessure. 

20 oktober 2018

Deel dit artikel: