Jong Almere City FC toont veerkracht tegen hekkensluiter

Jong Almere City FC heeft op de valreep een driepunter overgehouden aan het duel met hekkensluiter VVSB. De beloftenploeg van Ivar van Dinteren stond in eigen huis lange tijd met 1-2 achter, maar wist in de laatste tien minuten het tij alsnog te keren: 3-2.

Een kansenregen voor Jong Almere City FC; in deze divisie zie je het niet vaak. Maar tegen VVSB krijgt Jong Almere City FC alle ruimte om het doel van keeper Ruben Valk onder vuur te nemen. In de zevende minuut lijkt dat zich al uit te betalen in een doelpunt. Een schot van Anwar Bensabouh wordt via de rug van een medespeler van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos is. De bal spat echter uiteen op de lat.

Als daarna ook Stijn Meijer, Jelle Goselink, Edward Francis en Kelt Jager het net niet weten te vinden in kansrijke positie, zie je de vertwijfeling toeslaan. Of Jong Almere City FC het wel in zich om een doelpunt te maken. De twijfel wordt voor heel even weggenomen door Stijn Meijer, die de 1-0 voorsprong voor rekening neemt. Hij wordt vrijgezet voor VVSB-keeper Valk en schiet beheerst binnen.

Ook na die openingstreffer heeft Jong Almere City FC te veel kansen nodig om de tegenstander te verschalken. VVSB geeft de thuisploeg dan ook omgekeerd een lesje in effectiviteit. De sporadische keren dat de bezoekers voor het doel van keeper Stijn Keller verschijnen is het meteen raak. Daardoor neemt de rode lantaarndrager, dankzij doelpunten van Lovette Felicia en Tommy Bekooij, brutaal een 1-2 voorsprong mee naar het laatste kwartier van de wedstrijd.

Tot Radinio Balker het op de heupen krijgt. De centrale verdediger stoomt tien minuten voor het laatste fluitsignaal op en zet met een fenomenaal schot de gelijkmaker op het scorebord. Haji Adoma maakt de feestvreugde even later helemaal compleet als hij de winnende goal langs de goalie van VVSB schuift.

Met de overwinning klimt Jong Almere City FC uit de onderste regionen van de divisie.

13 oktober 2018

Deel dit artikel: