Jong Almere City FC promoveert naar Tweede Divisie!

Jong Almere City FC speelt komend seizoen in de Tweede Divisie! De ploeg van trainer Ivar van Dinteren won zaterdagavond met 1-3 bij JVC Cuijk en dwong daarmee promotie af. Een prachtige prestatie van het beloftenteam, dat zich in de nieuwe voetbaljaargang mag meten aan de beste amateurteams van Nederland.

De eerste wedstrijd tussen Jong Almere City en Cuijk eindigde woensdag in een 2-1 zege voor de Almeerders. Een resultaat met perspectief, maar ook een uitslag die gevaarlijk was. JVC Cuijk rook op het eigen veld kansen, nadat het eerder in de play-offs ook al een ruime achterstand tegen FC Lisse had goedgemaakt. Dat Cuijk uit een strafschop op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook een domper voor de Almeerders. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren rechtte echter snel de rug. Rogero Mannes kon na een sublieme aanname de zestien binnenlopen en de bal rustig binnen prikken. En toen op slag van rust Mannes ook zijn tweede goal van de avond maakte, leek het verzet van de Gelderlanders gebroken.

Niets bleek echter minder waar en de Cuijkenaren leken als herboren de kleedkamer uit te komen. De thuisploeg kon echter de trekker niet overhalen en bleef met lege handen staan de bal vanuit een corner voor de voeten van Tarik Evre terecht kwam. Evre schoot onberispelijk binnen en zorgde zo voor de felbegeerde promotie.

In het nieuwe seizoen wacht Jong Almere City FC zodoende wedstrijden tegen geronommeerde clubs als Katwijk, Kozakken Boys en IJsselmeervogels.

10 juni 2018

Deel dit artikel: