Jong Almere City FC loopt uit op concurrentie

Jong Almere City FC heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen ASWH met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren beleefde een lastige middag in het Yanmar Stadion tegen de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht maar trok na 90 minuten wel aan het langste eind.

Een bliksemstart kende de beloftenploeg vanmiddag wel door al na anderhalve minuut spelen op een 1-0 voorsprong te komen. Na een kort genomen corner was het James Efmorfidis, die deze week meetrainde met de A-selectie, die in de korte hoek binnenschoot. 

Tot de 25ste minuut was Jong Almere City FC de bovenliggende partij hierna kwam ASHW beter in haar spel en dat bracht ook mogelijkheden mee voor de ploeg van trainer Jack van den Berg. Ook in de tweede helft liet ASWH zien wat 'mannenvoetbal' is en werden felle duels niet geschuwd. 

Waar misschien eerder een doelpunt van ASWH werd verwacht was het Khalid Tadmine die in de 75ste minuut de score verdubbelde op aangeven van Samet Bulut. In het restant van het duel kreeg ASWH nog mogelijkheden om de spanning terug te brengen maar doelman Mike Grim hield zijn doel schoon waardoor er drie punten konden worden bijgeschreven.

Door een gelijkspel van Spakenburg en een verlies van Quick Boys komt Jong Almere City FC steviger aan kop in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week zaterdag gaat de beloftenploeg op bezoek bij ACV in Assen.

 

Foto: Archiefoto Ron Baltus www.sportshots.pro

25 november 2017

Deel dit artikel: