Jong City pakt eerste periodetitel tegen dom VVOG

Jong Almere City FC heeft, precies een half jaar nadat op het laatste moment degradatie uit de derde divisie werd ontlopen, een prijs gepakt! Dankzij een 4-2 overwinning op VVOG en een gelijkspel van concurrent Spakenburg is het team van Ivar van Dinteren zeker van een plek in de nacompetitie.

Een feestje op het veld en in de kleedkamer bleef dan ook niet uit. Van Dinteren: ,,Het besef komt vast later dat we een prijs hebben gepakt. Meest belangrijk is, dat de concurrenten (Spakenburg en Quick Boys) punten hebben laten liggen en dat wij deze lijn in de komende weken kunnen voortzetten.”

Veel verder vooruit kijken wil Van Dinteren niet: ,,Na de winterstop is beschikbaarheid van spelers anders, omdat we ook met het eerste elftal te maken hebben. Pas als we ook de tweede periodetitel pakken en stevig bovenaan staan, dan is het tijd om na denken over een gooi naar het kampioenschap.”

Klik hier voor de feestbeelden en het interview met Ivar van Dinteren van Omroep Flevoland.

De overwinning op VVOG kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Binnen een half uur keek City tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst scoorde Frank Hol uit het niets na een mooie dieptepass in de veertiende minuut de openingstreffer en in de negenentwintigste minuut mocht Pernelly Biya vanaf de penaltystip aanleggen na een ongelukkige handsbal van James Efmorfidis.

Daarna ging VVOG in de fout. Letterlijk en figuurlijk. Frank Hol, gefrustreerd omdat zijn teamgenoot Biya de penalty nam, zaagde Adriaan Kruisheer op de middenlijn van achteren praktisch door midden en kreeg direct rood. Niet echt slim van de maker van de 0-1.

City gaf daarna onder leiding van James Efmorfidis volop gas en in de negenendertigste minuut stelde hij Nicky van Hilten met een splijtende pass in staat de aansluitingstreffer te scoren. Twee minuten later haalde Efmorfidis zelf de trekker over na geklungel in de defensie van VVOG.

In de tweede helft hield het publiek rekening met een walk-over, echter die bleef uit. Het duurde tot de vijfenzestigste minuut voordat Jeffrey Sneijders net als zijn teamgenoot in de eerste helft dom in de fout ging door Khalid Tadmine van achteren te tackelen voor de neus van de keeper.

Samet Bulut, ingevallen voor Jeffrey Rijsdijk, benutte de strafschop. Daarna kreeg City nog een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, echter pas in de negentigste minuut bepaalde Kenneth Anninkora de eindstand op 4-2 en was de periodetitel definitief veilig en kon het feest beginnen.

Fotocarrousel: De spelers van City vieren feest op het veld en spelmomenten (foto's: Ron Baltus)

18 november 2017

Deel dit artikel: