Jong Almere City FC grijpt tweede plaats

Jong Almere City FC heeft met een verdiende 2-0 overwinning in eigen huis op v.v. DOVO de tweede plek gegrepen in de Derde Divisie Zaterdag. De beloftenploeg bleef rustig in het duel, waar zo nu en dan de gemoederen bij de gasten uit Veenendaal hoog opliepen. 
 
Kees van Buuren en Sherjill Mac-Donald maakten vanmiddag hun eerste minuten na een periode van blessureleed.
 
De ploeg van trainer Ivar van Dinteren werd vroeg in het duel wakker geschud door Quincy Arends. Hij kon een voorzet vanaf de rechterflank vrij inkoppen, maar de treffer van de DOVO-spits werd afgekeurd wegens buitenspel. Meer dan een bal op de paal kon Jong Almere City FC daar niet tegenover zetten in de eerste helft, waarin beide ploegen niet makkelijk tot echte kansen kwamen.
 
In de tweede helft opende Silvester van der Water na anderhalve minuut spelen de score met een bekeken schot. Na dit doelpunt liepen de gemoederen zo nu en dan wat hoger op bij de gasten uit Veenendaal, wat in de 58e minuut resulteerde in een overtreding binnen het zestienmetergebied. De jarige Adriaan Kruisheer liet keeper Ubbergen kansloos en tekende zo voor de 2-0. 
 
In het slot van de wedstrijd kwam DOVO na verschillende scrimmages in het Almeerse strafschopgebied bijna tot een treffer, toch hield keeper Mike Grim zijn doel vandaag schoon.
 
Door de overwinning stijgt de ploeg naar de tweede plek in de Derde Divisie Zaterdag.Volgende week treft Jong Almere City FC de beloften van FC Volendam in het KRAS Stadion te Volendam.

 

Foto: archieffoto Ron Baltus, www.sportshots.pro

7 oktober 2017

Deel dit artikel: