Koster: 'Het is een mooi maar ook zwaar seizoen geweest'

Jong Almere City FC heeft zich dankzij een ijzersterke eindsprint direct weten te handhaven in de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg van trainer René Koster stond in de winterstop troosteloos onderaan, maar knokte zich uit geslagen positie terug. In de laatste acht wedstrijden werden liefst zeventien punten verzameld, waardoor de beloftenploeg op de veilige veertiende plaats belandde.

,,De Derde Divisie is een mooie competitie, waarin we echt grote stappen hebben kunnen maken”, vertelt Koster na afloop van het laatste competitieduel met ASWH (3-2 nederlaag). ,,Individueel hebben die jongens zich goed ontwikkeld, maar ook het team heeft progressie geboekt. Tegelijkertijd is het ook een heel zwaar jaar geweest.”

Vooral in de eerste seizoenshelft gaven de Almeerders geregeld een voorsprong uit handen en werden er simpelweg te weinig punten gepakt. ,,Wanneer je onderaan staat, is het logisch dat de sfeer niet altijd even goed was. Maar we zijn er wel altijd in blijven geloven. Vooral omdat we ondanks de tegenvallende resultaten wel vaak de bovenliggende partij waren.”

Na de winterstop besloot de technische staf door te selecteren. Een aantal jongens moest vertrekken en er kwamen enkele nieuwe spelers bij. ,,Bovendien kwam er meer een vast team te staan. Toen hebben we het qua resultaten een stuk beter gedaan.”

Er verschijnt een glimlach op het gezicht van de oefenmeester. ,,Van vrijwel zekere degradatie hebben we ons toch nog direct veilig weten te spelen. Natuurlijk ben ik daar trots op. Al is het gevoel wel dubbel, want als we er eerder in geslaagd waren om zo te presteren hadden we echt in de suptop van deze competitie kunnen meedraaien.”

Of Jong Almere City de lijn van de laatste maanden in het nieuwe seizoen kan doortrekken vindt Koster nog moeilijk in te schatten. ,,Tachtig procent van de selectie stroomt door naar het eerste elftal of vertrekt. Er komt dus weer een heel andere ploeg te staan. Wel weten we binnen de club nu beter wat er gevraagd wordt in de Derde Divisie.”

Koster geniet ervan als hij ziet dat jongens de stap vanuit de beloften naar de A-selectie weten te maken. ,,Faris Hammouti is daarvan misschien wel het mooiste voorbeeld. Maar ook Achille Vaarnold en Shaquill Sno trainen mee met het eerste elftal. En tijdens de uitwedstrijd bij Helmond Sport zat bijvoorbeeld Nicky van Hilten bij de selectie." 

Koster denkt dat de concurrentie in de Derde Divisie is geschrokken van de plotselinge opmars van Jong Almere City FC. ,,We kregen wel vaak complimenten over ons spel, maar ik denk dat niemand had verwacht dat we zo’n sterke serie zouden neerzetten. Daar ben ik uiteraard heel tevreden over”, besluit hij.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

15 mei 2017

Deel dit artikel: