Almere City O19 pakt punt na spectaculaire comeback

Almere City FC heeft na een spectaculaire comeback een punt overgehouden aan het competitieduel met PEC Zwolle. Bij rust keek de ploeg van trainer Rene Koster tegen een 0-3 achterstand aan, maar in het tweede bedrijf knokten de Almeerders zich op knappe wijze naar een gelijkspel (3-3).

Om twaalf uur staan beide teams klaar in het zonnetje voor een heerlijke pot voetbal. City begint aan een slechte eerste helft. In de 13e minuut weet de spits van PEC Zwolle de 1-0 binnen te koppen. Van de tribune komen geluiden van ongenoegen over de lange ballen. In de 32e minuut scoort de spits van PEC wederom en de hoofden van onze jongens beginnen te hangen. In de 36e minuut schiet PEC geplaatst vanuit de tweede lijn en inmiddels staat het 0-3 voor PEC Zwolle. We gaan de rust in, maar er is een hoop werk aan de winkel voor City.

De tweede helft begint en City komt onverzettelijk de kleedkamer uit. In de 47e minuut pakt centrale verdediger Finn Berk geel en laat hij zien dat ze er nog vol voor willen gaan! City krijgt steeds meer kansen en er wordt weer gevoetbald. In de 54e minuut is Finn mee naar voren en scoort met een mooie kopbal. De pas net ingevallen Jordy Rullens komt aan de bal en steekt Bernardo Dos Santos Monteiro briljant weg, maar daar is de verdediger van PEC Zwolle het niet mee eens en zet een harde tackle in. Geel voor de verdediger van PEC. Echter enkele minuten later zet Bernardo weer een goede actie in en hij weet zijn mooie actie te belonen met een goal! Het staat 2-3 en City wil meer. Het goede spel blijft, maar hele grote kansen blijven even uit.

In de 75e minuut krijgt Jordy het op zijn heupen en schiet vanuit de tweede lijn perfect laag in de hoek! Met een 3-3 stand is City uit op meer. Twee minuten later weet City weer te scoren, maar de scheids keurt de goal af. Vermoedelijk voor gevaarlijk spel. City weet nog twee keer in overtal op de keeper af te gaan met grote kansen tot gevolg, maar helaas vergeten ze het af te maken.

Zo eindigt de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. De tweede helft was een genot voor het oog! Er sprongen naar mijn mening vier spelers bovenuit in de tweede helft. Zo speelde Finn een erg sterke wedstrijd met veel gewonnen duels en natuurlijk de 3-1. Verder was Bernardo onhoudbaar voor de verdediging van PEC, was de in de tweede helft ingevallen Jordy het laatste puzzelstukje op het middenveld en iemand om niet te vergeten is de linksback Stan. Hij wist de linkerkant in de tweede helft compleet dicht te houden en wist vaak te zorgen voor een onderschepping om vervolgens verder goed op te bouwen!

,,De comeback door strijd, passie en beleving maakt mij trots", zei trainer Rene Koster na de enerverende voetbalmiddag in Almere.

Zaterdag 15 september speelt Almere City O19 uit tegen Excelsior. Succes boys!

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

3 september 2018