Almere City O17 in tweede helft overtuigend langs AFC

Competitiewedstrijd -  AFC 017 - Almere City 017 - 13 oktober 2018

De temperatuur liep op deze zaterdag in oktober op naar een uitzonderlijke 25 graden. Ook het aantal doelpunten op deze zonnige dag liep behoorlijk op. In Amsterdam speelde Almere City O17 een doelpuntrijke wedstrijd tegen AFC O17. Het werd 2-6 voor de jongens van trainer Jason Oost. 

De Almeerders begonnen aanvallend en sterk aan deze wedstrijd. Toch was het AFC die onverwachts de eerste goal maakte. Gelukkig herstelde Almere City zich een paar minuten later al en was de stand weer gelijk. De speelwijze van AFC werd snel duidelijk. Zij speelden veel de lange bal en zochten direct de snelle spitsen. Almere bleef combineren en zocht steeds naar een andere voetballende oplossing. Toch bleef het de eerste helft wat rommelig door veel onderbrekingen ondanks dat dee uitstekend leidende scheidrechter stevig spel toeliet. Met een 2-3 stand in de rust was het duidelijk dat Almere nog even moest aanzetten in de tweede helft om de drie punten binnen te slepen. 

Tweede helft
Na wat tactische omzettingen van de technische staf kreeg Almere steeds meer grip op de wedstrijd. Bij vlagen werd de thuisploeg door de goed combinereende Almeerders erg op de proef gesteld en onder druk gezet. Dit resulteerde in een hoop kansen en uiteindelijk in nog drie goals voor Almere City O17. Een overtuigende uitslag waarin Almere City zich had moeten belonen met meer doelpunten.

Opstelling:
Jason (k), Joël (41’ Reinoud), Ryan (26’ Milan), Stije (70’ Salim), Soufiane, Tyrese, Marcelencio, Noël, Jeffry, Guillermo, Vinsley

Wissels
Kennis, Magdiel, Milan, Jochem, Reinoud, Salim, Mike 

11’ 1-0
14’ 1-1 Noël
29’ 1-2 Jeff (p)
36’ 1-3 Tyrese
37’ 2-3
54’ 2-4 Vinsley
69’ 2-5 Vinsley
80’ 2-6 Guillermo

Bijzonderheden
63’ gele kaart Reinoud

15 oktober 2018

Deel dit artikel: